Solenergi

Solcellemodeller: Hvilken type solceller skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige solcellemodeller at vælge imellem. Det kan måske være en uoverskuelig at finde frem til den rigtige type solcellemodel, du skal investere i. Hos 1KOMMA5° tager vi dig i hånden gennem hele processen. Vi kan hjælpe dig med at finde det rigtige solcelleanlæg og få professionel installation, så du opnår de bedste resultater.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

7 min
image missing

Indhold.

 1. Hvilke solcellepaneler skal jeg vælge?

  1. Dit energiforbrug

  2. Effektivitet

  3. Pris

  4. Garanti

  5. Kig på teknologien

  6. Overvej tillægsprodukter

 2. FaQ om solcellemodeller

  1. Hvilke solceller er bedst?

  2. Hvordan beregner jeg størrelsen på et solcelleanlæg til mit forbrug?

  3. Hvad er forskellen på monokrystallinske og polykrystallinske solceller?

Hvilke solcellepaneler skal jeg vælge?

Når du skal vælge den helt rigtige solcellemodel, er der en del faktorer, du kan tage med i overvejelserne:

Dit energiforbrug

Gør dig nogle overvejelser for, hvor meget energi, du har brug for – og også hvor meget plads du har til rådighed. Du kan beregne dit behov ved at kigge på din elregning og se, hvor mange kWh husstanden bruger per dag, måned eller år. Hvis du har et højt elforbrug, skal du bruge flere solcellepaneler.

Effektivitet

Når du skal finde de bedste solcellepaneler, skal du også kigge på effektiviteten af panelet. Jo højere effektiviteten er, jo mere sollys kan konverteres til elektricitet. Monokrystallinske solpaneler er typisk mere effektive end polykrystallinske solpaneler.

Pris

Du kan også overveje prisen på solcellepanelerne – og installationen af dem. Solpaneler af høj kvalitet er dyrere på kort sigt, men de kan så også spare dig for mange penge i det lange løb, fordi de producerer mere energi og holder længere.

Garanti

Kig også gerne efter solcellemodeller med lang garanti, gerne mere end 25 år, da det er den forventede levetid for et solcellepanel. Solcellepaneler er en investering, så det er vigtigt, at du vælger paneler med god garantiperiode og lang levetid. Her hos Viasol tilbyder branchens længste garantier, helt op til 40 år.

Kig på teknologien

Solcelleteknologien har udviklet sig markant de seneste par år. Moderne solceller er mere effektive og har en længere holdbarhed. Inden for de monokrystallinske solceller, finder man den nye “Shingled Cell”-teknologi. Der findes også den patenterede Back-Contact-teknologi fra SunPower. Desuden findes mono Perc/half cut-teknologien, som medbringer øget ydeevne og bedre effektivitet i skyggeforhold.  

Overvej tillægsprodukter

Du kan også overveje at tilkøbe batteribank eller intelligent energistyringsløsninger, såsom Heartbeat fra 1KOMMA5°, som du kan bruge til at holde øje med dit forbrug og købe strøm, når det er billigst. Noget af det vigtigste er, at du vælger en pålidelig solcelleleverandør, som kan hjælpe dig med at vælge det rigtige produkt. 

Danmarks førende solceller.

Køb solcelleanlæg til din privatbolig.

1KOMMA5° Full Black - Bedst til prisen

Vi har lavet vores helt eget solcellepanel, med et fokus på effektivitet, holdbarhed og bæredygtig produktion. Billig pris & høj kvalitet: - Top-Con half-cut solcelleteknologi - 420 Watt Peak - 25 års produktgaranti - 30 års ydelsesgaranti - Produceret af os, 1KOMMA5°, med Tysk silicium Når du handler med os, handler du direkte med producenten - så du får den lavest mulige pris.

SunPower Performance 6 - Den gode mellemvej

Performance panelet er SunPowers svar på god kvalitet til en god pris - og det er lige det du får med det her panel. - Patenteret shingled cell teknologi - 405 Watt Peak - 25 års produktgaranti - 25 års ydelsesgaranti – min. 87% ydelse derefter - 25 års servicegaranti Vi er hos 1KOMMA5° eksklusive udbydere af SunPower produkter i Danmark.

SunPower Maxeon 3 - Verdens bedste solceller

SunPower er verdens ældste solcelleproducent og har igennem årene sat standarden for kvalitet. Med deres serie af Maxeon paneler får du det bedste af det bedste. Maxeon solceller 420 Watt Peak 40 års produktgaranti 40 års ydelsesgaranti – min. 88.3% ydelse derefter 40 års servicegaranti Vi er hos 1KOMMA5° eksklusive udbydere af SunPower produkter i Danmark.

Relaterede artikler