Varmepumpe og solceller.

Lige såvel som et solcelleanlæg bidrager til den grønne omstilling ved at producere grøn strøm, så er varmepumpen også et vigtigt element i den grønne omstilling. Den tillader nemlig, at en husstand kan blive opvarmet med strøm.

Solceller kan, i kombination med en varmepumpe, sikre, at din husstand er opvarmet med grøn energi, der er produceret på dit eget tag.

Hos 1KOMMA5°, vil vi, i den kommende tid, annoncere vores varmepumpe-partner. De er blevet nøje udvalgt, da de tilbyder de absolut bedste varmepumper på markedet. 

Varmepumpe til hus

Er solceller med varmepumpe et godt match?

Med det forhøjede forbrug fra en varmepumpe, skulle man tro, at solceller var en no-brainer, men med varmepumpe, får man et højere forbrug om vinteren og en lavere elpris, så hvordan fungerer det reelt set?

Som regel, vil varmepumpen hæve husstandens forbrug med 3500-6500 kWh. Hvis dette forbrug dækkes af solceller, vil der være kæmpe besparelser at hente. Det er dog vigtigt at have in mente, at størstedelen af forbruget ligger om vinteren og at man, med varmepumpe, sparer elafgiften på alt forbrug over 4000 kWh, svarende til ca. en kr./kWh.

Men selv med disse besparelser in mente, er der tale om mange penge pr. kWh, og dermed vil besparelserne fra et solcelleanlæg fortsat være markante. De potentielle besparelser i vinterperioden bliver endda endnu større, hvis man supplerer sit solcelleanlæg med intelligent energistyring fra Heartbeat.

Læs om Heartbeat
Solceller på taget

Hvad kan du forvente med solceller og varmepumpe? 

En varmepumpe giver i sig selv mange goder. Herunder vil den gennemsnitlige husstand spare en stor del af deres eksisterende varmeregning. Derudover vil du også få muligheden for at varme din husstand op med grøn og bæredygtig varme, mens du potentielt også kan få en forbedret energimærkning.

Udfordringen i denne sammenhæng er, at dit solcelleanlægs primære produktion vil foregå i sommerhalvåret, mens en varmepumpe er mest aktiv mellem november-januar. Som udgangspunkt vil solceller og varmepumpe altså ikke være den bedste kombination, medmindre du får installeret en batteribank til dit solcelleanlæg.

Læs om solceller
Varmepumpe i haven

Det har aldrig været nemmere at få solceller til dit hjem.

Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.

Beregn dit potentiale

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Sammen udregner vi dit hus’ potentiale, så du kan få mest muligt ud af dit kommende solcelleanlæg.

Vi klarer papirarbejdet

Før du investerer i solceller, skal du vide, om projektet spiller sammen med eventuelle lokalplaner, fredninger eller servitutter. Vi undersøger dette for dig og sørger for, at papirarbejdet er i orden.

Levering, montering og service

Når du har fået grønt lys til at etablere dit solcelleanlæg, er du klar til at få det installeret. Vi hjælper med alt – fra levering til montering og service.

Varmepumpe og solceller med batteri - et godt sammenspil til en billig elregning.

Med et solcelleanlæg, får man næsten altid installeret en solcellebatteri. Et batteri til solceller sikrer, at den strøm, du får produceret midt på dagen, kan gemmes til aftentimerne, hvor de fleste husstande har størstedelen af deres forbrug.

Vores erfaring er, at et solcelleanlæg, der er installeret på husstande med varmepumpe, oftest resulterer i en selvforsyningsgrad på ca. 50%. Dette tal vil selvfølgelig afhænge af forbruget i din husstand, produkterne, du vælger og hvor stor en investering, du er villig til at lave.

Dertil vil en stor del af varmepumpens forbrug være dækket af solcellerne. Det resterende elforbrug fra varmepumpen kan dækkes af den billigst mulige strøm. Man kan nemlig sætte batteribanken til at lade om natten, hvor strømmen er billig, så varmepumpen kan opvarme huset billigst muligt.

Dette har tidligere krævet, at man skulle holde øje med vejrudsigten og elprisen på daglig basis, for at sikre, at man køber den billige strøm, men det er nu blevet muligt at automatisere gennem intelligent energistyring med Heartbeat.

Installation af batteribank

Optimér din varmepumpe med batteribank, solceller og intelligent energistyring. 

Med det store forbrug fra en varmepumpe, vil en intelligent energistyrings-enhed, som Heartbeat, have et større forbrug at optimere ud fra, hvilket vil resultere i endnu større besparelser.

Intelligent energistyring kræver, at man har installeret et batteri, men når det også er gjort i forbindelse med en varmepumpe, vil man kunne sikre, at ens varmepumpe bruges med den billigst mulige strøm. Det betyder, at man i vintermånederne, hvor solcelleproduktionen er lav, fortsat vil få maksimal gevinst fra sin varmepumpe, da Heartbeat sikrer, at man køber den billigste strøm til at dække forbruget.

Når vi vælger at inddrage en varmepumpe i vores produktkatalog, er det selvfølgelig med henblik på, at den er kompatibel med Heartbeat. Kontakt os allerede nu, og så skal vi nok holde dig opdateret, når hele løsningen er klar.

Heartbeat samler alle dine grønne enheder til intelligent energioptimering

Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.

Kontakt os nu