Kan solceller betale sig i 2024?

Det har i de seneste år været omdiskuteret, hvorvidt solcelleanlæg er en god investering. Krig i Europa, høje elpriser og den grønne omstilling er alle forhold, der har haft stor betydning for danskernes valg af energi. Hos 1KOMMA5° er vi stadig af den klare overbevisning, at solceller er en rigtig god investering for rigtig mange danskere.

I denne artikel kommer vi til at gennemgå alt omkring rentabilitet og tilbagebetalingstid – fra top til tå - så du kan få et komplet overblik over, hvorfor solceller godt kan betale sig for rigtig mange danskere i 2024. 

Lær mere om solceller
Mand i vindue med sollys i ansigtet

Fakta

  • De solcelleanlæg, vi sælger hos 1KOMMA5°, har gennemsnitlig en tilbagebetalingstid på 7-12 år.

  • Mange solceller vil alene i deres garantiperiode generere over 100.000 kr. i ren profit gennem besparelser på elregningen samt salg af overskudsstrøm.

  • Samtidig øger solceller typisk boligens værdi. Ifølge RealMæglerne kan et solcelleanlæg på 6 kW øge værdien af din bolig med op imod 250.000 kr.

Kan solceller betale sig?

Ja, for rigtig mange danske husejere vil solceller godt kunne betale sig.

Det er det helt simple svar på dette spørgsmål. Der er selvfølgelig flere nuancer at tage højde for, men på et overordnet plan vil solceller være en rigtig fornuftig investering for mange danske husejere. Det skyldes, at du dels kan spare penge på elregningen, ligesom solceller typisk er med til at øge værdien af din bolig.

En af grundene til, at solceller for mange er en god investering er, at der i løbet af de sidste 10 år er sket store fremskridt indenfor solcelleteknologien. Dels er solcellepaneler blevet billigere, men de er også blevet langt mere effektive.

Hvad angår effektiviteten er solceller gået fra omkring 200 Wp til nu at være næsten dobbelt så høj.

Dertil er der sket markante forbedringer i holdbarhed og ydeevne i diffust lys – som har stor betydning her i Danmark, hvor vejret ofte er meget omskifteligt.

Solcelleanlæg på hustag i lyst vejr

Hvad er Wp?

Wp står for "watt peak" og angiver den maksimale effekt målt i kW, som et solcellepanel kan generere under optimale forhold. Det er en måleenhed for solcellepanelers ydeevne og bruges til at sammenligne forskellige paneler.

Jo højere Wp, desto mere energi kan solcellepanelet producere. Dog er det vigtigt at være obs. på panelets størrelse, da Wp ikke tager højde for dette. Altså vil et større panel, oftest have en højere Wp.

Lange garantiperioder

I ovenstående har vi netop beskrevet nogle af de dynamikker, der gør, at solceller er en endnu bedre investering i 2024, end det har været førhen. 

Men udover at solceller er blevet billigere og mere effektive, er de også blevet mere holdbare. Det betyder, at du kan nyde godt af din investering i længere tid. Det kan man bl.a. se på garantierne, som i dag typisk er på minimum 25 år, hvor de førhen kun har været 10 år.

Hos 1KOMMA5° har vi markedets bedste garantier på solceller, som også er et udtryk for, hvor høj kvaliteten af vores paneler er. Vi tror på, at det bedst kan betale sig at investere i kvalitetsprodukter, da de over tid vil være en langt bedre investering.

Derfor vil du også se, at nogle af vores paneler har garantier på helt op til 40 år. Og her er det værd at huske på, at et solcelleanlæg typisk fungerer fint mange år efter, at garantien er udløbet.

Mand i vindue med sollys i ansigtet

Hvor hurtigt tjener solceller sig ind igen?

Når man overvejer at investere i solceller, er et af de mest almindelige spørgsmål, hvor lang tid det tager, før investeringen har tjent sig selv hjem.

Med de solcelleanlæg, vi sælger hos 1KOMMA5°, vil der typisk være en tilbagebetalingstid på mellem 7 og 12 år.

Når du skal finde ud af, hvad den konkrete tilbagebetalingstid er for dig og dit potentielle solcelleanlæg, afhænger det af, hvor stort et anlæg du køber, hvor stort et strømforbrug du har, samt hvilken kvalitet og effektivitet solcellerne har.

For at illustrere, hvordan du kan beregne tilbagebetalingstiden i dit scenarie, kan du se et eksempel nedenfor:

Kaffe og bog på bord

Du har købt et 6 kW solcelleanlæg med et solcellebatteri og har et årligt elforbrug på 6.000 kWh.

  • Samlede installationsomkostninger:
    6 kW solcelleanlæg med batteri og installation: 130.000 kr.

  • Årlig elproduktion:
    Dit 6 kW anlæg producerer 6.000 kWh/år.

  • Årlig besparelse samt indtægt fra salg af overskudsstrøm:

    • Elpris: 2,92 kr./kWh.

    • Din egenproduktion dækker 65% af dit forbrug pga. solcellebatteriet.

    • Årlig besparelse: 6.000 kWh * 65% * 2,92 kr./kWh = 11.388 kr.

    • Årlig indtægt fra salg af overskudsstrøm: 2100 kWh * 0,5 kr. = 1.050 kr.

    • Besparelser + indtægter = 12.438 kr.

Tilbagebetalingstid:
130.000 kr. / 12.438 kr./år = 10,5 år.

Overskud fra solcelleanlægget

I dette tilfældet herover tager det lidt over 10 år, før solcelleanlægget har tjent sig hjem. Herfra er anlægget ren profit.

Hvis du køber et anlæg med 25 års garanti, vil ovenstående eksempel alene i garantiperioden have genereret omkring 180.000 kr. i ren og skær profit.

Dansk Energi forudser samtidig, at elprisen kommer til at stige i fremtiden, hvorfor besparelsen formentlig kun bliver større over tid.

Og her kigger vi endda kun på den økonomi, der ligger i egenproduktionen fra solcelleanlægget og salget af overskudsstrøm. Hvis man begynder at indregne den værdistigning – som mange boliger med solceller oplever – vil tilbagebetalingstiden være endnu kortere. 

Børn, der hygger sig i en sofa

Øg besparelserne gennem en batteribank og salg af overskudsstrøm.

Den primære måde, hvorpå solceller tjener sig selv hjem, er gennem besparelser på elregningen. Hvis du gerne vil maksimere dine besparelser, bør du også købe en batteribank til dine solceller.

En batteribank fungerer som et energi-lager til dit hjem. Når dine solceller producerer mere strøm, end du bruger i øjeblikket, bliver overskydende energi gemt i batteribanken til senere brug. På den måde kan du få mest muligt ud af den energi, du selv producerer - og dermed reducere behovet for at trække strøm fra elnettet.

Da de fleste ikke er hjemme på de tidspunkter af dagen, hvor solceller producerer mest strøm (midt på dagen), giver det for rigtig mange mening at have en batteribank. Den er således med til at øge selvforsyningsgraden af dit solcelleanlæg ret markant – faktisk kan du forvente, at din selvforsyningsgrad mere end fordobles med en batteribank.

Det vil altså sige, at i eksemplet i afsnittet ovenfor, er batteribanken ansvarlig for halvdelen af den årlige besparelse. Derfor tjener en batteribank også hurtigt sig selv hjem.

Batteribank til solceller placeret udenfor

Salg af overskudsstrøm

Et andet aspekt, der gør solceller fordelagtige, er, at al den strøm, du ikke selv bruger eller lagrer på dit batteri, kan sælges tilbage til elnettet. Selvom prisen ikke er lige så høj som den pris, du selv betaler til elnettet, kan salg af overskudsstrøm stadig genere en fin ekstra indtægt. Faktisk kan du sælge strøm skattefrit for 7.000 kr. årligt, pr. voksen ejer af solcelleanlægget (op til 14.000 kr. skattefrit).

Der vil her være en variation i, præcist hvor meget du kan tjene på den solgte el. 

Det afhænger nemlig af, hvilken produktionselleverandør du vælger til at håndtere betalingen for din overskudsstrøm. 

Energinets hjemmeside kan du hurtigt få et overblik over godkendte aktører, der handler med el. 

Ofte vil gevinsten ligge omkring selve spotprisen pr. kilowatt – denne er, som bekendt, steget markant gennem de seneste år. Derfor vil gevinsten fra dine solceller stige i takt med elpriserne. På samme måde vil dine besparelser på elregningen vokse, jo højere elpriserne bliver.

Den ekstra gevinst vil du drage nytte af, når der er overproduktion på solcelleanlægget, og batteribanken er fyldt. Derfor vil salg af el til elnettet oftest ske i sommermånederne, når produktionen fra solcelleanlægget er på det højeste niveau.

Hus med solceller og lidt have

Heartbeat

Samtidig kan du med fordel investere i intelligente energistyringssystemer som Heartbeat. 

Først og fremmest optimerer Heartbeat dit strømforbrug. Ved at styre dit forbrug intelligent ud fra vejrudsigter og elpriser, sikrer Heartbeat, at du forbruger din egen strøm på de tidspunkter, hvor elprisen er højest. Dermed har du mindre overskudsstrøm at sælge, men til gengæld får du en højere pris for strømmen, og du undgår selv at købe strøm ind til høje priser.

Derudover har Heartbeat et Energy Trader-modul, som automatisk sælger din overskudsstrøm, når elprisen og tariffer er mest favorable. Når elprisen er højest, er det fordi der er mindst grøn energi i elnettet - og det er disse tidspunkter Heartbeat sørger for at sælge din overskudsproduktion. På den måde hjælper du med at stabilisere elnettet, samtidig med at du opnår den bedst mulige pris

Heartbeat hængende på væg

Solceller øger værdien af din bolig.

Når man taler om, hvorvidt solceller kan betale sig, er det vigtigt at notere sig, at solceller typisk øger værdien af en bolig. Et hus med solceller er simpelthen mere attraktivt, hvis det skal sælges i fremtiden. Det er dog svært at sige præcist, hvor meget værdien stiger med solceller.

Herunder kan du se nogle forskellige bud på, hvor stor en værdistigning der er realistisk med solceller på taget af dit hjem.

Forskellige bud på en værdistigning

Energistyrelsen anslår, at for hvert bogstav energimærket forbedres, stiger boligens værdi med 500 kr. pr. m2. For et hus på 100m2 svarer det altså til 50.000 kr.

Læs mere: Energimærkning af boliger: Det skal du vide

En undersøgelse fra Boligsiden har et endnu mere positivt budskab. Her ses det nemlig, at boliger med solceller sælges for godt 3.000 kroner mere pr. m2 end boliger uden.

Slutteligt kan vi kigge på den vurdering, som Realmæglerne har lavet for Finansbureauet, hvor de estimerer, at et 6 kWp solcelleanlæg i god kvalitet vil øge en boligs værdi med op imod 250.000 kr.

Selvom det er svært at sige præcist, hvor meget værdien af din bolig stiger med solceller, er det vigtigste at vide, at værdien altså typisk stiger. Det er nemlig med til at forkorte tilbagebetalingstiden af dit anlæg betragteligt og gøre det til en endnu bedre investering.

Husk, at hvis du gerne vil investere i solceller, så er solceller på taget af din bolig ikke den eneste vej frem. Der er nemlig et par andre måder, hvorpå du kan investere i solceller og solenergi.

solcelleanlæg med legende familie

Vil du se dine mulige besparelser?

På kun ét minut kan du beregne dine mulige besparelser med et solcelleanlæg.

Beregn dine besparelser:

Trin 1 af 3

Hvor mange bor i din husstand?

Kender du dit årlige elforbrug? 

1

Ca. kWh: 2.550

Andre fordele ved solceller.

Når snakken falder på solceller, er det ofte de økonomiske fordele, der står øverst. Men faktisk er der en lang række øvrige gevinster ved at blive sin egen energiproducent.

Her er nogle af de væsentligste fordele, der rækker ud over besparelserne på elregningen:

Reduceret klimaaftryk:
Ved at producere din egen grønne strøm bidrager du aktivt til at mindske CO2-udledningen og tager dermed et konkret skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Øget energiuafhængighed:
Med egenproduktion af strøm bliver du mindre afhængig af elnettet og mere modstandsdygtig over for fremtidige energikriser og forsyningsproblemer.

Lang holdbarhed:
De fleste moderne solcelleanlæg har en forventet levetid på minimum 25 år – og nogle helt op til 50 år. Derudover kommer de med omfattende garantier på både produktion og materialer.

Læs mere: Levetid på solceller: Hvor længe holder de?

Minimalt vedligehold:
Solceller kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du skal blot sørge for at holde solcellerne fri for snavs, blade og sne, så de kan absorbere mest muligt sollys. I langt de fleste tilfælde vil regn endda klare arbejdet for dig.

Læs mere: Sådan vedligeholder og rengør du dine solceller

Fremtidssikring af boligen:
I takt med at bæredygtighed bliver mere og mere vigtigt i vores verden, står du stærkere med en bolig, der kan producere sin egen vedvarende energi.

Når vi derfor snakker om, hvorvidt solceller kan betale sig, er det altså vigtigt at se ud over de økonomiske gevinster, som solcellerne tilbyder. Det er også en investering i fremtiden – både for dig selv og for vores planet.

Kan det bedst betale sig at købe kontant eller finansiere gennem lån?

Når du står overfor at investere i solceller, skal du tage stilling til, om du vil købe dem kontant eller finansiere dem gennem et lån. Og hvad kan egentlig bedst betale sig?

Selvom du selvfølgelig gerne vil maksimere rentabiliteten fra start – og samtidig sikre en kort tilbagebetalingstid på anlægget – handler det først og fremmest om at finde den bedste måde at betale for solcelleanlægget på, så det giver mening for din økonomi.

I følgende afsnit kan du blive klogere på, hvad der giver bedst mening i forhold til at have den korteste tilbagebetalingstid.

Mand i døråbning med sollys i ansigtet

Kontant køb af solceller

Den mest profitable måde at investere i solceller på er ved at købe et solcelleanlæg kontant.

På den måde får du den lavest mulige tilbagebetalingstid på dit solcelleanlæg, da du slipper for de små ekstra omkostninger, som kommer med lånefinansiering – for eksempel renter og gebyrer. Derfor vil det klart også anbefales at købe solcelleanlægget kontant, hvis din økonomi har overskud til det.

Solceller på tag om aftenen

Lånefinansieret solcelleanlæg

Du kan også vælge at finansiere dit solcelleanlæg helt eller delvist gennem et lån.

I og med at besparelserne kommer løbende, er der mange, som vælger en finansieret løsning, når de køber solceller. Det giver nemlig følelsen af at have et selvfinansierende solcelleanlæg – og at man tilmed kan tjene lidt ekstra hver måned.

Den samlede økonomi i regnestykket afhænger af, hvorvidt du lånefinansierer hele købet, eller om du også selv spæder til fra start.

Hvis du selv supplerer med en del af betalingen, bliver tilbagebetalingstiden på dit solcelleanlæg næsten lige så kort som ved et kontant køb. Her hos 1KOMMA5° tilbyder vi nemlig - gennem vores samarbejde med Santander Consumer Bank - rentefrie lån på op til 120.000 kr. med fem års tilbagebetaling.

Vælger du denne løsning, er det kun de små årlige gebyrer og et stiftelsesgebyr, som gør, at tilbagebetalingstiden bliver en lille smule længere. 

Sollys på væg

Lånefinansieret solcelleanlæg

Der er også den mulighed, at du lånefinansierer hele købet af dit solcelleanlæg. Det har den helt store fordel, at du ikke skal have penge op ad lommen til at starte med, men i stedet kan bryde købet ned i mere overskuelige, månedlige betalinger.

Hos 1KOMMA5° tilbyder vi et lån, hvor du kan låne op til 350.000 kr. med en meget lav rente (2,95%) hen over 180 måneder. I forhold til scenariet fra tidligere, hvor tilbagebetalingstiden for solcelleanlægget var 10 år, vil du med denne type lån i stedet have en tilbagebetalingstid på 12,5 år.

Graf, der viser, at besparelserne på elregningen betaler afdragene

Hvornår giver solceller mest mening?

Mens solceller generelt kan være en fornuftig investering for mange boligejere, er der nogle særlige situationer, hvor investeringen bliver ekstra attraktiv. Både tekniske forhold såsom tagets hældning og orientering, men også forhold omkring dit forbrug, dine holdninger og fremtidsplaner kan have afgørende betydning for, hvornår solceller giver særlig god mening.

Her er de vigtigste scenarier, hvor solceller giver ekstra god mening:

Højt elforbrug eller stigende elforbrug i sigte:
Har du et årligt elforbrug på over 4.000 kWh, for eksempel på grund af en varmepumpe eller en ladeboks til din elbil, kan solceller give særligt store besparelser, da du kan udnytte en større del af produktionen direkte i husstanden. På samme måde kan solceller være ekstra attraktive, hvis du påtænker energitunge investeringer i den nære fremtid. I så fald er det også særligt vigtigt, at du dimensionerer anlægget efter dit fremtidige forbrug og ikke efter det forbrug, du har lige nu.

Læs mere: Hvor mange solceller skal jeg bruge?

Nyt hus eller tilbygning:
Ved nybyggeri eller større renoveringer kan solceller integreres direkte i byggeprocessen, hvilket både kan give æstetiske og økonomiske fordele.

Planlagt tag-renovering:
Skal du alligevel have udskiftet tag inden for den nærmeste fremtid, er det oplagt at kombinere projekterne, da det kan reducere de samlede installationsomkostninger.

Sydvendt tag:
Har din bolig et tag, der vender mod syd (eller sydøst/sydvest) med en hældning på 30-45 grader og uden væsentlig skygge, har du optimale forhold for solcelleproduktion. Derfor kan solceller give ekstra god mening for dig.

Langsigtet ejerskab:
Planlægger du at blive boende i mange år, får du mest ud af investeringen, da du kan høste besparelserne over en længere periode.

Den bedste solcelleløsning afhænger altid af dine specifikke forhold, men ovenstående scenarier giver typisk ekstra gode betingelser for en fornuftig investering.

Er der tilskud til solceller i 2024?

Tidligere har der været tilskud til solceller, hvilket har været med til at gøre det til en ekstra favorabel investering. Desværre er der i 2024 ingen tilskud til solceller.

Dog har regeringen annonceret, at håndværkerfradraget bliver genindført i 2025. Der er endnu ikke afsløret specifikke detaljer om, hvad fradraget dækker over, men det er altså ikke utænkeligt, at man kan få tilskud til opsætning af solceller, hvilket kan gøre installationen billigere.

Selv uden tilskud vil solceller dog stadig være en rigtig fornuftig investering for danske boligejere.

Sollys i køkken

Solceller er en investering i planetens fremtid.

En investering i solceller handler ikke kun om økonomi, men også om at investere i vores fælles fremtid. Ved at øge udbredelsen af solenergi, bidrager vi til at skabe et mere robust og modstandsdygtigt energisystem, der ikke kun er bedre for vores miljø, men også for vores økonomi og samfund som helhed.

Læs mere: Alt du skal vide om solenergi 

Når du derfor overvejer at installere solceller, tager du ikke kun et skridt mod at spare penge, men også mod at skabe en bedre og mere bæredygtig verden.

Så hvorfor vente?

Start din rejse mod at gøre dit hjem til hjertet for grøn energi i dag. Vores professionelle og dedikerede team står klar til at hjælpe dig med at gøre processen så gnidningsfri som muligt.

Få et tilbud på solceller i dag og skab et hjem, hvor du kan bo med god samvittighed.

Nærbillede af pige

Det har aldrig været nemmere at få solceller til dit hjem.

Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.

Beregn dit potentiale

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Sammen udregner vi dit hus’ potentiale, så du kan få mest muligt ud af dit kommende solcelleanlæg.

Vi klarer papirarbejdet

Før du investerer i solceller, skal du vide, om projektet spiller sammen med eventuelle lokalplaner, fredninger eller servitutter. Vi undersøger dette for dig og sørger for, at papirarbejdet er i orden.

Levering, montering og service

Når du har fået grønt lys til at etablere dit solcelleanlæg, er du klar til at få det installeret. Vi hjælper med alt – fra levering til montering og service.

Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.



Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.

Kontakt os nu

Hvordan fungerer Heartbeat intelligent energistyring?

Heartbeat er den nemme måde at optimere sit energiforbrug. Det sikrer, at du får den lavest mulige elregning, at du tjener mest muligt på din overskydende strøm og at du bidrager til et mere stabiliseret elnet.

Heartbeat tilkobles til elbørsen, vejrudsigten og alle dine grønne enheder i husstanden. Gennem sin kunstige intelligens og avancerede algoritmer, analyseres dit forbrug, så dit udbytte og dine besparelser kan maksimeres. Dette koncept kalder vi Energy Trader, og det kan du læse mere om her: www.1komma5.dk/heartbeat/energy-trader

Vi er helt sikre på, at Heartbeat kommer til at skabe resultater for vores kunder. Derfor garanterer vi en besparelse på mindst 2000 kr. de første 2 år med Heartbeat.

Læs mere om Heartbeat

Hvor hurtigt kan jeg forvente installation?

Når du får solceller el. andet fra 1KOMMA5° Danmark, bliver dit anlæg opsat af landets førende håndværkere og elektrikere. Travlheden kan variere, men målsætningen er altid at gøre det hurtigst muligt.


Vores montører, RTN Byg, som står for montagen af dine solceller, har vundet årets håndværker i 2020, 2021 & 2023, og var finalist i 2019, 2022 & 2024. Montagen af dine solceller sker efter aftale med dig, men det plejer at være omkring 2-3 uger efter dit køb.

Vores elektrikere står for at tilslutte din inverter og batteribank, samt færdigmelde solcelleanlægget, når det er færdiginstalleret. De er alle autoriserede el-installatører og erfarne indenfor installationen af solcelleanlæg. Elinstallationen plejer, som regel, at ske 2-3 uger efter dine solceller er blevet monteret.


Den typiske periode fra bestilling til installation vil altså tage 4-6 uger. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forhold, der udskyder specifikke projekter. Dette vil din rådgiver kunne uddybe.

Bestil nu

Hvilke garantier har 1KOMMA5° for energistyring og andre produkter?

Hos 1KOMMA5° Danmark, har vi markedets absolut bedste garantier. Det gælder både vores intelligente energistyring med Heartbeat, men også vores solceller, invertere, batteribank, m.v.



Med Heartbeat, tilbyder vi, som de eneste på markedet, garanterede besparelser. Dette gør vi, da vi er så sikre på, at Heartbeat gør sit job. Med mere end 10.000 installerede Heartbeat-enheder rundt i Europa, tør vi godt at garantere mindst 2000 kr. i besparelse de første 2 år.



Vores solceller fra den markedsførende, amerikanske producent, SunPower Maxeon, er dertil også i toppen, når det gælder solceller. De har nemlig hele 40 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. En unik garanti, der kun findes hos os i Danmark, da vi er eksklusive partnere med SunPower Maxeon.

Inverteren er ofte en enhed, man skal erstatte halvvejs i anlæggets levetid, men det skal du ikke tænke på hos 1KOMMA5° Danmark. Vi tilbyder, som de eneste i Danmark, mikroinvertere fra amerikanske Enphase (som har opfundet mikroinverteren). De er de bedste på markedet inden for invertere, og de tilbyder hele 25 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. Deres batteribank har sågar en unik produktgaranti på 15 år, hvilket også er en markedsførende garanti.

Book et møde med en rådgiver

Hvem er 1KOMMA5°?

1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Vi har leveret solcelleløsninger til private husstande og erhverv i Danmark siden 2011, og vi har opsat over 6.000 private solcelleanlæg og 550 erhvervsanlæg.

I juni 2023, blev vi en del af den tyske CleanTech-virksomhed, 1KOMMA5°, og er siden da blevet til den officielle danske afdeling af 1KOMMA5°. Som 1KOMMA5° Danmark, er vores muligheder for at bidrage til et grønnere Danmark blevet endnu større. Dette har vi en vision om at gøre gennem grøn energi, der er produceret med fokus på etik og bæredygtighed.

Vi tilbyder kvalitetsløsninger inden for solceller, invertere, batteribank, ladestandere, varmepumper og intelligent energistyring. Vores produktportefølje har et gennemgående tema: kvalitet og bæredygtighed. Med 1KOMMA5° kan du altså være sikker på de bedste produkter på markedet, uden at du skal gå på kompromis med produktionsforholdene.

Læs mere om 1KOMMA5°

Hvor meget kan jeg spare med en grøn husstand og solceller?

Regnestykket vil altid komme an på din specifikke situation. Derfor anbefaler vi, at du får en beregning fra vores onlineberegner. Beregningen kan tilpasses af en energirådgiver. Vi har dog nogle generelle bud på, hvor meget du ca. kan spare.


Med solceller, vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placerede og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.


Med Heartbeat og Energy Trader, kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.