Solenergi

Livet væk fra elnettet: Offgrid solcelleanlæg og deres fordele.

Offgrid solcelleanlæg er en mulighed for dig, som drømmer om at frigøre dig fra det traditionelle elnet og lade solens strålende kraft være din primære energikilde. Hvis det lyder fristende, kan du trygt læse videre i dette blogindlæg. Her vil vi udforske den verden af ​​muligheder, offgrid solcelleanlæg giver.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

5 min
image missing

Hvad er et offgrid solcelleanlæg?

Offgrid solcelleanlæg - også kaldet stand alone anlæg - er en form for solenergi-system, der fungerer uafhængigt af det offentlige elnet. Offgrid kan på dansk bedst oversættes til udenfor nettet, og det beskriver egentlig ret godt, hvad offgrid solcelleanlæg drejer sig om.

I modsætning til de systemer, der kan eksportere og sælge overskudsstrøm til elnettet, er offgrid-anlæg designet til at fungere autonomt og levere strøm direkte til hjemmet eller anlægget, det er installeret på. 

Det gør dem f.eks. ideelle til områder, hvor der ikke er adgang til det offentlige elnet.

Udover at offgrid-anlæg opererer uafhængigt og fungerer som en isoleret enhed, fungerer det ellers som et klassisk solcelleanlæg med solceller.

Læs mere om hvordan en solcelle virker

Hvad er fordelene ved offgrid solcelleanlæg?

Offgrid solcelleanlæg tilbyder en række fordele, der gør dem attraktive for dig, der ønsker uafhængighed og pålidelig strømforsyning. 

Her er nogle af  de mest markante fordele ved offgrid solcelleanlæg:

  • Uafhængighed

Med offgrid solcelleanlæg opnår du fuld autonomi. Du bliver mindre afhængig af elnettes priser og regler, ligesom du er bedre beskyttet mod potentielle nedbrud. 

  • Billigere installation

Typisk vil offgrid solcelleanlæg være billigere at installere, end solcelleanlæg, som skal tilsluttes elnettet. Samtidig sparer du selvfølgelig også penge på din elregning, da du producerer din egen strøm.

  • Producerer grøn og vedvarende strøm

Den strøm, dit solcelleanlæg producerer, er endda af den grønne og vedvarende karakter. Ved at bruge solenergi som din primære energikilde reducerer du din afhængighed af fossile brændstoffer og bidrager til at bremse klimaforandringerne. Med et offgrid solcelleanlæg kan du altså føle dig godt tilpas og vide, at du træffer bæredygtige valg for planeten.

Læs om andre CO2-neutrale energikilder.

  • Høj fleksibilitet 

Offgrid solcelleanlæg er også kendt for deres fleksibilitet. De er således oplagte løsninger til f.eks. sommerhuse, hytter, campingpladser eller måske endda på din båd.

Få et tilbud på solceller i dag

Hvor og hvornår giver det mening at bruge et offgrid solcelleanlæg?

Offgrid solcelleanlæg er ikke kun forbeholdt enkelte steder eller situationer, men har som nævnt stor fleksibilitet i den måde, de kan anvendes. 

Herunder er nogle eksempler på, hvordan offgrid solcelleanlæg typisk tages i brug.

  • Sommerhuse og kolonihavehuse

Offgrid solcelleanlæg er meget oplagte til sommerhuse og kolonihavehuse. Dels kan de levere meget af strømforbruget, da strømforbruget typisk er lavere i sommer- og kolonihavehuse, og samtidig bruger man typisk sit sommer- eller kolonihavehus i de perioder af året, hvor solcellerne er mest effektive.

Solceller til sommerhus
  • Campingvogn og autocamper

Offgrid solcelleanlæg er ideelle til campingvogne og autocampere, da de giver mulighed for at have en pålidelig strømforsyning, mens man er på farten. Anlægget gør det muligt at oplade dine elektroniske enheder, bruge lys og apparater samt holde madvarer kolde, uden at skulle være tilsluttet en strømkilde på campingpladsen.

Alt du skal vide om placering af solceller
  • Både

Både kan også drage fordel af offgrid solcelleanlæg, især under længere sejlture eller når de ligger for anker på steder uden adgang til det offentlige elnet. Solcelleanlægget kan forsyne båden med den nødvendige strøm til lys, elektroniske enheder og andre apparater, hvilket giver bådejere større uafhængighed og komfort under deres rejser.

Der er altså mange måder at udnytte de fordele, som offgrid solcelleanlæg bringer med sig.

Hos 1KOMMA5° Danmark er vi eksperter i solceller, og vi står klar til at guide dig gennem hele processen fra start til slut. Vi tilbyder omfattende assistance og rådgivning, så du kan navigere gennem kompleksiteten af solcelleprojekter med lethed.

Vi elsker mennesker, der går forrest og tager ansvar for den grønne omstilling. Derfor ønsker vi også at gøre det så nemt som overhovedet at træffe det grønne valg.

Kontakt os i dag for at modtage et uforpligtende tilbud på dit solcelleanlæg. 

Prøv vores prisberegner og få et tilbud på solceller i dag