Det vigtigste i korte træk.
Energimærkning er lovpligtigt ved salg af boliger og giver dig et komplet overblik over energiforbruget i boligen samt potentielle forbedringer og besparelser.
Energimærkningsordningen er en skala, hvor boligen tildeles et bogstav i karakter, alt efter hvor energieffektiv boligen er. Skalaen går fra A2020 (mest energieffektiv) til G (mindst energieffektiv).
Energimærket er gyldigt i 10 år fra udstedelsesdatoen.
Energimærkningsrapporten giver dig et komplet overblik over, hvilke forbedringer der kræves, og hvilke fordele de giver. Herunder kan du se, hvor mange penge du kan spare om året, hvilke CO2-reduktioner forbedringerne giver, hvad investeringen koster, samt hvor lang tid renoveringen forventes at tage.
Hvad er et energimærke?
Et energimærke er et dokument, der giver indblik i en boligs energiforbrug og energieffektivitet. Energimærket gør det dermed muligt for dig at se, hvor mange penge det koster at holde boligen varm og ventileret.
Jo nyere boligen er, desto bedre vil dens energimærke typisk være.
Dokumentet inkluderer også forslag til, hvordan bygningens CO2-udledning – og varmeregning – kan nedsættes. Forslagene kan eksempelvis inkludere at installere solceller med batteribank eller andre kilder til vedvarende energi. Samtidig kan det også inkludere forslag til områder i boligen, hvor der enten mangler isolering, eller hvor der ikke er isoleret tilstrækkeligt.
Dokumentet giver dig altså de indsigter, du skal bruge for at nedsætte dit klimaaftryk – og som samtidig også kan forbedre indeklimaet og øge boligens værdi.
På Energistyrelsens hjemmeside kan du slå din adresse op og finde dit energimærke, så du kan blive klogere på, hvor energieffektiv din bolig er.
Her har du også mulighed for at se de seneste forbedringsforslag og få et overblik over, hvordan du kan gøre din bolig mere energieffektiv.

Sænk varmeregningen og øg boligens værdi med et bedre energimærke.
Hvorfor overhovedet bekymre sig om sin boligs energimærke, når man har rigeligt at se til i forvejen?
Svaret er faktisk ret simpelt: Et bedre energimærke er ikke bare et bogstav på et stykke papir – det er en direkte vej til både lavere varmeregninger og en mere værdifuld bolig. Når du forbedrer din boligs energieffektivitet, opnår du nemlig en tredobbelt gevinst:
1. Din bolig bliver mere miljøvenlig
Et bedre energimærke betyder helt simpelt, at din bolig er mere energieffektiv, og at der derfor opstår et mindre spild. Det er godt for klimaet, da det betyder, at der skal bruges mindre energi til at opvarme din bolig - og dermed er der en mindre udledning af drivhusgasser.
Det er ikke kun godt for miljøet – det giver også en god fornemmelse at vide, at man aktivt bidrager til den grønne omstilling direkte fra sit eget hjem.

2. Du sparer penge på varmeregningen
Der er dog også fordele, som kan mærkes direkte på egen pengepung. Forbedrer du din boligs energimærke, vil du opleve store besparelser på din varmeregning. Jo større et spring i energimærke, desto større en besparelse vil du opleve.
For perspektivets skyld kan vi se på, hvor stor forskellen på varmeregningen er afhængigt af energimærket på et hus på 140m², der er opvarmet med enten fjernvarme eller naturgas. Ifølge en undersøgelse fra Realkredit Danmark vil et hus med energimærkningen A2020 have en varmeregning på 3.000 kr. årligt, mens varmeregningen vil lyde på hele 30.000 kr. med energimærkning G.
I samme undersøgelse introduceres en glimrende tommelfingerregel, som du med fordel kan bruge, hvis du vil have et groft overslag på, hvor meget du kan spare med et bedre energimærke. Udgangspunktet er igen et hus på 140m², som er opvarmet med enten fjernvarme eller naturgas. Her anslås det, at man for hver karakter, energimærket forbedres, kan sænke sin varmeregning med 3.000-4.000 kr. om året i den høje ende af skalaen, mens spændet øges til mellem 5.000 kroner og ca. 6.000 kroner pr. karakter i den nederste ende af energiskalaen.

3. Din bolig bliver mere værd
Netop fordi man kan forvente lavere varmeregninger med et forbedret energimærke, vil boligen også blive mere attraktiv, hvis den skal sælges. Mange købere er villige til at betale en højere pris for en energieffektiv bolig, da de ved, at de fremtidige driftsomkostninger vil være lavere.
Præcist hvor meget din boligs værdi øges, kan være svært at give et nøjagtigt bud på. Dog er der nogle forskellige tommelfingerregler, som måske kan pege dig i retning af omfanget. Én regel siger, at du kan øge din boligs værdi med 70.000-100.000 kr. – eller 5% – pr. trin, energimærket forbedres. En anden regel siger 500 kr. pr. m² for hvert trin, energimærket forbedres.
Værdi-stigningen afhænger selvfølgelig også af, hvilken boligtype der er tale om, og hvor i landet du bor. Vil du have et mere præcist estimat, som tager udgangspunkt i din specifikke bolig, kan du tage en snak med din lokale ejendomsmægler, som har styr på markedet i det område, hvor du bor.

Hvordan fungerer energimærkeskalaen?
Energimærket ranglister boligers energiforbrug på en skala fra A til G, hvor A er den mest energivenlige placering. Da bygningsreglementet er blevet opdateret, indeholder energimærkeskalaen nu tre A’er: A2010, A2015 og A2020.
Energimærkeskalaen svarer til den skala, vi kender fra andre energiforbrugende produkter – f.eks. hårde hvidevarer – som skal hjælpe dig med at vælge det mest energieffektive produkt.
Mærkerne på skalaen refererer til energikravene i bygningsreglementet. Det betyder f.eks., at et hus, som er mærket med A2015, lever op til de krav, der var gældende i Bygningsreglementet i 2015.
Men faktisk lever en bolig mærket med A2015 også op til de krav, der gælder i Bygningsreglementet fra 2018, som trådte i kraft 1. juli 2018. Kravet til bygningens energiforbrug er nemlig på niveau med det tidligere krav fra 2015 – A2015 dækker derfor begge bygningsreglementer.
Det betyder også, at A2020 dækker den tidligere frivillige Bygningsklasse 2020, der siden 1. juli 2018 er ændret til frivillig lavenergiklasse.
Du kan læse mere på bygningsreglementet.dk.

Hvornår skal en bolig have et energimærke?
Når en bolig skal sælges, er det som udgangspunkt lovpligtigt, at boligen har et energimærke.
Det gælder både for nye og gamle huse, villaer, rækkehuse, etageejendomme med ejerlejligheder m.m. Hvis ejendommen er under 60 m², er energimærkning dog ikke et krav, men der kan sagtens udarbejdes en rapport.
Derudover er der også en række andre tilfælde, hvor ejendomme skal energimærkes. Det gælder f.eks., hvis:
Et hus skal udlejes i mere end fire uger.
En privat bygning på over 1.000 m² skal sælges, annonceres, udlejes eller overdrages.
Det er Bekendtgørelse om energimærkning af bygninger, som opstiller retningslinjerne for, hvornår en ejendom skal energimærkes, og hvilke ejendomme der kræver energimærkning.

Ældre ejendomme og nybyg
Det er de færreste ældre ejendomme, der overholder de nye energibestemmelser. Det er der dog heller ikke noget krav om, at de skal. Her hjælper energimærkningen dig primært med at vurdere ejendommens energimæssige tilstand, før du køber den.
Har du bygget et nyt hus, skal du have en såkaldt ibrugtagningstilladelse fra kommunen.
Tilladelsen er din formelle færdigmelding af byggeriet og din dokumentation for, at byggeriet er lovligt opført og overholder byggelovens gældende bestemmelser. Denne tilladelse kan du kun få, hvis du har et energimærke.

Andels- og ejerlejligheder
Når en andels- eller ejerlejlighed skal energimærkes, er det hele ejendommen i den pågældende forening, som skal energimærkes – ikke den enkelte lejlighed.
Det betyder, at det er andels- eller ejerforeningen, som har ansvaret for at udarbejde et energimærke. Er du ejer eller andelshaver, skal du altså rette henvendelse til din forening om dette.
Energimærkningen af andels- og ejerlejligheder udføres oftest på samme måde, som det gælder for bygninger.
Energikonsulenten beregner bygningens forbrug på baggrund af en gennemgang af forhold og installationer, som har betydning for bygningens energiforbrug. Det er dog også muligt at lave energimærkningen baseret på det registrerede forbrug. Det reelle forbrug bliver i så fald aflæst på el- og varmemålere og registreret i ejendommens driftsjournal.
Energimærkningen afhænger altså af beboernes forbrug. Vælger din forening at få energimærket udarbejdet ud fra det registrerede forbrug, kan det altså godt betale sig at tænke på miljøet – både for klodens skyld, men også for at bidrage til et bedre energimærke i din forening.

Sommerhuse
Der er ikke noget krav om, at sommerhuse skal energimærkes.
Hvis du ønsker at få energimærket dit sommerhus, skal det gøres på samme grundlag som et helårshus.
Mange sommerhuse er dog dårligt isolerede og opvarmes med elvarme. Du skal derfor være opmærksom på, at sommerhuse ofte får et dårligt energimærke.
Hvis dit sommerhus har et godt energimærke, kan det dog give dig en fordel, hvis du skal sælge sommerhuset. Der findes nemlig ikke så mange sommerhuse med gode energimærker på markedet, som du skal konkurrere med.

Interesseret i at høre mere?
Vi har gjort det nemmere end nogensinde at få vedvarende energi til dit hjem, uden at du skal røre en finger. Udfyld formularen herunder og se, hvad du kan spare med et solcelleanlæg.





Priser og omtale i medier.
Hvem skal sørge for energimærkningen af en bolig?
Det er sælger, som er ansvarlig for, at boligen bliver energimærket. Sælger er nemlig forpligtet til at få udarbejdet et energimærke, før boligen annonceres til salg.
Hvis en andels- eller ejerlejlighed skal sælges, er det foreningen, som har til ansvar at få udarbejdet energimærket.
For at få udarbejdet et energimærke, skal du kontakte et energimærkningsfirma, som sender en energikonsulent ud til dig. Energikonsulenten udarbejder energimærket og en energimærkningsrapport på baggrund af en gennemgang af forhold og installationer, som har betydning for bygningens energiforbrug.

Hvordan bestemmes energimærket?
Energimærket måles som varmetab pr. kvadratmeter. Når energimærket derfor skal bestemmes, udgør din boligs varmekilde (hvordan boligen opvarmes) og klimaskærm (hvor godt boligen holder på varmen) vigtige faktorer.
Når du får besøg af en energikonsulent, vil du derfor opleve, at alt, der vender ud mod det fri i din bolig, vil blive grundigt målt og noteret.
Energimærket baseres på et standardforbrug – og altså ikke dit reelle forbrug. Det skyldes, at det individuelle varmeforbrug varierer meget fra person til person.
Energimærket siger altså noget om boligens kvalitet – ikke måden, beboerne i boligen lever på.

Hvordan ser en energimærkningsrapport ud?
Et energimærke fungerer som en boligs energimæssige identitetskort og giver dig et klart billede af ejendommens nuværende energiforbrug.
Samtidig får du med energimærkningen en detaljeret guide til, hvilke energiforbedringer der kan betale sig at gennemføre i netop din bolig. Rapporten giver dig det fulde overblik over både omkostninger og besparelser ved forskellige tiltag, så du nemt kan vurdere, hvilke forbedringer der giver mest værdi for pengene.
Rapporten kommer dermed med helt konkrete nedslagspunkter på, hvilke forbedringer du skal foretage for at opnå et bedre energimærke.
I september 2021 fik rapporten en design-opdatering, hvormed det er blevet nemmere at få et overblik over, hvilke tre energiforbedringer der giver dig de største gevinster i forhold til både klima og økonomi.
Du får et komplet overblik over, hvad forbedringerne kræver, og hvilke fordele de giver. Du får bl.a. et indblik i, hvad du kan forvente at spare om året, hvilke CO2-reduktioner forbedringerne giver, hvad investeringen koster, og hvor lang tid renoveringen forventes at tage.
Solceller som en del af energimærkningsrapporten
Som det kan ses på billedet, kan montering af solceller også være en af de ting, som foreslås i en energimærkningsrapport. Ved at producere din egen grønne strøm, reducerer du ikke bare dit klimaaftryk – du kan også opnå betydelige besparelser på elregningen.
Solceller er særligt interessante i en energimærknings-sammenhæng, idet de bidrager direkte til boligens energiregnskab.

Hvad koster et energimærke?
Energistyrelsen har fastsat en øvre grænse for, hvad et energimærke må koste i 2024. Alt efter boligens størrelse, er den øvre grænse maksimalt 8.361 kr. inkl. moms.
Du kan se de forskellige grænser, der er gældende fra 1. januar 2024, her:
6.966 kr. inkl. moms for en bygning på under 100 m²
7.664 kr. inkl. moms for en bygning på 100-199 m²
8.361 kr. inkl. moms for en bygning på 200-299 m²
1.260 kr. inkl. moms for et enfamiliehus uden bygningsgennemgang
Maksimumhonoraret for energimærkning med bygningsgennemgang skal nedsættes yderligere efter følgende takster pr. 1. januar 2024 med:
417 kr. inkl. moms, hvis ejendommen er opført efter 1. januar 1980.
1.384 kr. inkl. moms, hvis der foreligger et energimærke udført i henhold til energimærkningsreglerne fra 1. september 2006.
277 kr. inkl. moms, hvis energikonsulenten modtager målfaste tegninger, som indeholder information om rørlængder og -dimensioner samt om isoleringstykkelser i skjulte konstruktioner.
Priserne reguleres årligt 1. januar efter Danmarks Statistiks nettoprisindeks.

Energimærkningen er gyldig i 10 år.
Uanset hvad der står på din energimærkningsrapport, er den gyldig i 10 år fra udstedelsesdatoen.
Tidligere har energimærket været gyldigt i 5 eller 7 år, men det er blevet ændret med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at selv hvis der i din energimærkningsrapport står, at det kun er gyldigt i 5 eller 7 år, gælder det i realiteten i 10 år som følge af de nye regler, der blev vedtaget i september 2017.
Du skal dog være opmærksom på, at hvis du laver ændringer på din bolig, som påvirker boligens energiforbrug, mister energimærket sin gyldighed. I så fald vil det give god mening at få opdateret energimærket, så det passer til de faktiske forhold i din bolig.

Tilskud, der kan hjælpe dig på vej mod et bedre energimærke.
Hvis du gerne vil forbedre energimærket i din bolig, vil det med stor sandsynlighed være relevant for dig at vide, at der findes nogle forskellige statslige tilskudsordninger, du kan få gavn af. På den måde kan investeringen i energiforbedrende tiltag måske blive mere overkommelig for dig.
Det drejer sig om følgende ordninger:
Håndværkerfradraget
Frem til 2022 kunne man benytte håndværkerfradraget til at trække udgifter til montering og placering af solceller fra i skat. Fradraget var omkring 26% i værdi og kunne bruges på solceller og andre energioptimerende tiltag.
Selvom håndværkerfradraget blev afskaffet i 2022, kan det nu igen bruges til installation af solceller. Regeringen har nemlig annonceret, at håndværkerfradraget genindføres i 2025.
Håndværkerfradraget udspringer af den nye finanslov, der blev vedtaget i november 2024. I dets nye form er det et fradrag med særlig fokus på “grøn istandsættelse” af hjemmet, herunder energibesparende forbedringer, hvilket solceller i dén grad tilhører.
Det betyder, at du kan få fradrag for en del af de lønudgifter, der er forbundet med installation af solceller. Det maksimale fradrag er 8.600 kr., og for at opnå dette, skal du regne med at have installationsudgifter for 3-4 gange fradragets størrelse, så lønomkostningerne kommer op i en stor nok størrelsesorden.

Varmepumpepuljen
Varmpepumpepuljen er for dig, der ønsker at udskifte din nuværende varmekilde med en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarmepumpe (væske-til-vand).
Ved et skifte til luft-til-vand varmepumpe gives et tilskud på 17.000 kr. Ved et skifte til jordvarmepumpe gives et tilskud på 27.000 kr.
Ønsker du at søge tilskud i Varmepumpepuljen, skal du opfylde følgende fem krav:
Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje boligen.
Dit hus opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (f.eks. træpillefyr).
Dit hus må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.
Du er ikke allerede i gang med at skifte til en varmepumpe. Du må f.eks. ikke have indhentet et bindende tilbud.
Du ønsker en luft-til-vand varmepumpe eller en væske-til-vand varmepumpe (også kaldet jordvarme).

Energirenoveringspuljen
Energirenoveringspuljen er en statslig støtteordning, som har til formål at motivere ejere af helårsboliger samt ejerforeninger til at gennemføre energiforbedrende renoveringer af deres ejendomme. Du kan f.eks. søge tilskud til forbedringer såsom:
Isolering (facadeisolering, efterisolering)
Ventilationsanlæg
Vandbåret rumvarme
Energimærke
Vinduer
Størrelsen på det tilskud, du kan få, afhænger af projektet og dets størrelse.

Skrotningsordningen
Skrotningsordningen er en anden ordning til dig, der overvejer at udskifte din nuværende varmekilde til en varmepumpe. Men hvor Varmepumpepuljen hjælper med køb af varmepumper, giver Skrotningsordningen tilskud til varmepumper på abonnement.
Konkret betyder dette, at du kan få 25.000 kr. i tilskud ved at skifte dit olie,-pille- eller gasfyr til en varmepumpe på abonnement.

Sådan hjælper energimærkning med CO2-reduktion.
I 2023 udledte Danmark 40 mio. ton CO2-ækvivalenter. Til sammenligning udledte vi i 1990 78,2 mio. ton CO2-ækvivalenter. Vi har altså reduceret vores drivhusgasudledning med 46%.
Vi er på rette vej, men vi har stadig langt igen, hvis vi vil nå vores fælles mål om at nedbringe vores drivhusgasudledning med 70% i 2030.
I Danmark står bygninger for omkring 40% af vores samlede energiforbrug. Bygningsmassen er derfor et centralt område, hvor vi skal sætte ind, hvis vi vil reducere vores CO2-udslip yderligere. Energimærkning kan hjælpe os med at gøre netop dét.
Energimærkning bidrager til at sikre, at alle landets boligejere er med til at løfte ansvaret for at reducere vores CO2-udslip.

Installér solceller på dit tag og boost din boligs energimærke.
Har Energistyrelsen givet dig forslag til forbedringer – eller har du selv besluttet dig for at energirenovere dit hjem? Så er du kommet til det rette sted.
Hos 1KOMMA5° vil vi hjælpe dig med at booste din boligs energimærke. Vi hylder folk som dig, der er klar til at gøre dit hjem til hjertet i den grønne energirevolution. Netop derfor er vi også all-in på solceller. Vi tror på, at vedvarende energi er den eneste vej frem, hvis vi vil bremse klimaforandringerne.
Samtidig kommer vedvarende energi med en masse fordele - både for vores samfund, men også for den enkelte forbruger.
Med et solcelleanlæg på taget er det som at have sin helt egen bæredygtige energifabrik, der udnytter solens stråler til at skabe elektricitet til hjemmet. Du sænker altså ikke blot dit klimaaftryk – du får tilmed en lavere elregning.
Kontakt os i dag og start din rejse mod at hæve din boligs energimærke. Vores professionelle og dedikerede medarbejdere står klar til at hjælpe dig med at gøre processen så gnidningsfri som muligt.

Det har aldrig været nemmere at få et energisystem til dit hjem.
Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.
Få et skræddersyet tilbud
Overvejer du at investere i et intelligent energisystem? Vi hjælper dig med at skræddersy det perfekte energisystem til dit hjem, så du er sikret den grønneste og billigste energi muligt.
Personlig rådgivning
Vi hjælper med papirarbejdet og står altid klar med personlig rådgivning. Uanset om du har spørgsmål eller brug for service, kan du altid regne med vores hjælp.
Vi installerer dit energisystem
Vi sikrer en gnidningsfri levering og installation af dit skræddersyede energisystem. Fra dag ét kan du høste fordelene ved billig og grøn energi i dit hjem.
Læs vores artikler om miljø og bæredygtighed:
Læs mere om bæredygtig energi:
Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.
Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.
Heartbeat er den nemme måde at optimere sit energiforbrug. Det sikrer, at du får den lavest mulige elregning, at du tjener mest muligt på din overskydende strøm og at du bidrager til et mere stabiliseret elnet.
Heartbeat tilkobles til elbørsen, vejrudsigten og alle dine grønne enheder i husstanden. Gennem sin kunstige intelligens og avancerede algoritmer, analyseres dit forbrug, så dit udbytte og dine besparelser kan maksimeres. Dette koncept kalder vi Energy Trader, og det kan du læse mere om her: www.1komma5.dk/heartbeat/energy-trader.
Når du får solceller el. andet fra 1KOMMA5° Danmark, bliver dit anlæg opsat af landets førende håndværkere og elektrikere. Travlheden kan variere, men målsætningen er altid at gøre det hurtigst muligt.
Vores montører, RTN Byg, som står for montagen af dine solceller, har vundet årets håndværker i 2020, 2021 & 2023, og var finalist i 2019, 2022 & 2024. Montagen af dine solceller sker efter aftale med dig, men det plejer at være omkring 2-3 uger efter dit køb.
Vores elektrikere står for at tilslutte din inverter og batteribank, samt færdigmelde solcelleanlægget, når det er færdiginstalleret. De er alle autoriserede el-installatører og erfarne indenfor installationen af solcelleanlæg. Elinstallationen plejer, som regel, at ske 2-3 uger efter dine solceller er blevet monteret.
Den typiske periode fra bestilling til installation vil altså tage 4-6 uger. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forhold, der udskyder specifikke projekter. Dette vil din rådgiver kunne uddybe.
Hos 1KOMMA5° Danmark, har vi markedets absolut bedste garantier. Det gælder både vores intelligente energistyring med Heartbeat, men også vores solceller, invertere, batteribank, m.v.
Vores solceller fra den markedsførende, amerikanske producent, SunPower Maxeon, er dertil også i toppen, når det gælder solceller. De har nemlig hele 40 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. En unik garanti, der kun findes hos os i Danmark, da vi er eksklusive partnere med SunPower Maxeon.
Inverteren er ofte en enhed, man skal erstatte halvvejs i anlæggets levetid, men det skal du ikke tænke på hos 1KOMMA5° Danmark. Vi tilbyder, som de eneste i Danmark, mikroinvertere fra amerikanske Enphase (som har opfundet mikroinverteren). De er de bedste på markedet inden for invertere, og de tilbyder hele 25 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. Deres batteribank har sågar en unik produktgaranti på 15 år, hvilket også er en markedsførende garanti.
1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Vi har leveret solcelleløsninger til private husstande og erhverv i Danmark siden 2011, og vi har opsat over 6.000 private solcelleanlæg og 550 erhvervsanlæg.
I juni 2023, blev vi en del af den tyske CleanTech-virksomhed, 1KOMMA5°, og er siden da blevet til den officielle danske afdeling af 1KOMMA5°. Som 1KOMMA5° Danmark, er vores muligheder for at bidrage til et grønnere Danmark blevet endnu større. Dette har vi en vision om at gøre gennem grøn energi, der er produceret med fokus på etik og bæredygtighed.
Vi tilbyder kvalitetsløsninger inden for solceller, invertere, batteribank, ladestandere, varmepumper og intelligent energistyring. Vores produktportefølje har et gennemgående tema: kvalitet og bæredygtighed. Med 1KOMMA5° kan du altså være sikker på de bedste produkter på markedet, uden at du skal gå på kompromis med produktionsforholdene.
Med solceller vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placeret, og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.
Med Heartbeat og Energy Trader kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.