Solenergi

Hvad koster solceller på taget?

De seneste par år har solceller på taget eller bygningsintegrerede solceller (BIPV) nået ned i et prisleje, hvor mange kan være med. Generelt siger man, at det ligger i samme prisleje, som hvis du skulle anskaffe dig andre tag- og facadematerialer til bygningen. Men solceller på taget kan have forskellige priser afhængigt af typen og størrelsen af solcelleanlægget, og om de er integrerede eller ej. Det kan du læse meget mere om her. Du kan også prøve vores prisberegner, der kan give et estimat over, hvad solceller på taget vil koste dig.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

3 min
image missing

Prisen på solceller på taget kan blandt andet variere alt efter:

Kvalitet og type af solcellemoduler.

Prisen på de integrerede solceller på taget afhænger af kvaliteten og typen af solcelle-moduler, der bruges. Højtydende og avancerede solcellemoduler kan være dyrere, men de kan så generere mere strøm og have en længere levetid.

Overfladen.

Prisen afhænger også af, om der er tale om solceller på tag med hældning, på fladt tag eller integreret i tagfladen. Du kan læse mere om forskellen på den integrerede løsning og løsningen placeret på taget længere nede.

Størrelsen på anlægget.

Jo større systemet er, jo dyrere kommer det også til at være. Læs mere her om, hvor mange solceller, du skal bruge.

Installationsomkostninger.

Ud over prisen på solcellerne, skal du også overveje omkostningerne ved installation. Hvis installationen er kompleks, kan det godt komme til at koste dig mere. Hvis taget fx er fladt, er det muligvis nødvendigt at gøre brug af yderligere udstyr for at installere anlægget korrekt.

Integrerede solceller vs solceller på taget.

Den største forskel på integrerede solceller og solceller på taget er den måde, de bliver installeret. De integrerede solceller bliver installeret som en del af tagkonstruktionen, mens solpaneler på taget er monteret på toppen af taget.

De integrerede solceller er en smart løsning, fordi det kan fungere på mange punkter. Det kan fungere som tag, generere elektricitet – og så har det også et æstetisk flot præg. Det kan være fordelagtigt at få installeret de integrerede solceller, når du skal bygge nyt hus – eller er i gang med at skifte et gammelt tag ud.

Solpanelerne på taget monteres på eksisterende tag. De kommer i flere forskellige størrelser og måles i kWh. Solpaneler, der monteres på taget, er egnet til både gamle og nyere huse.

Hjælp til finansiering hos 1KOMMA5°.

Hos os ligger prisen for et standardanlæg på 135.000 kr. Du kan også overveje, om du skal tilkøbe en batteribank, så du kan få endnu mere ud af solenergien. Og hvis du gerne vil optimere besparelserne på elregningen, kan du også overveje at investere i den intelligente energioptimeringsløsning fra Heartbeat.

Hos Viasol har vi +10 års erfaring med at hjælpe flere tusinde kunder. Vi tager dig i hånden fra start til slut – og rådgiver dig gennem hele processen. Vi tilbyder også gennem vores samarbejde med Santander Consumer Bank fordelagtige finansieringsløsninger.

Læs mere om finansiering her