Regler og lovgivning

Husk at tilføje dine solceller i BBR.

Drømmen om en bæredygtig fremtid begynder med solceller på dit tag. Men for at sikre deres fulde værdi er det afgørende at registrere dem i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Læs med og bliv klogere på, hvorfor det er så vigtigt, og få en trin-for-trin guide her.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

3 min
image missing

Du har endelig taget skridtet mod en mere bæredygtig fremtid ved at installere solceller. Du ser frem til at reducere din energiregning, mindske din CO2-udledning og gøre en positiv forskel for miljøet. 

Men selvom solcellerne er monteret på taget og producerer energi, er der en vigtig detalje, du ikke må overse: Nemlig at registrere dem i Bygnings- og Boligregistret, også kendt som BBR.

Men hvorfor er det egentlig så vigtigt?

Det finder du ud af, hvis du læser videre. Vi guider dig gennem processen og viser dig, hvor nemt det er at sikre, at dine solceller er korrekt registreret. 

Få et tilbud på solceller i dag
Læs mere om investering i solceller

Derfor er det vigtigt at opdatere BBR, når du har installeret solceller.

Det er vigtigt at opdatere BBR, når du får solceller, for når solceller bliver en del af din ejendom, har det indflydelse på både ejendommens værdi og dens energistatus. 

Her er det BBR, det nationale register over alle bygninger i landet, som holder styr på disse oplysninger. Oplysningerne bruges både af myndigheder, energiselskaber og forsikringsselskaber. 

En præcis registrering af dit solcelleanlæg sikrer derfor, at alle parter har de mest nøjagtige oplysninger, hvilket er vigtigt for alt lige fra vurdering af ejendomme til forsikringsdækning.

Skal man søge om tilladelse til at opsætte solceller?
Alt du skal vide om skat af solceller
Carport med solceller

Sådan tilføjer du dit solcelleanlæg til BBR-registret.

At tilføje sit solcelleanlæg til BBR-registret er ikke nogen kompliceret proces. Tværtimod er det en relativt simpel opgave, der kan udføres med nogle få trin. 

Herunder vil du se en nem trin-for-trin guide, der viser dig præcis, hvordan du gør det. 

  1. Indsaml relevant information: Start med at have alle detaljer om dit solcelleanlæg klar. Det omfatter kapaciteten af dit anlæg (målt i kilowatt) samt det totale areal, det dækker (udtrykt i kvadratmeter).

  2. Log ind på BBR: Besøg BBR.dk og log ind med dit personlige MitID for at få sikker adgang til dine ejendomsoplysninger.

  3. Naviger til din ejendom: Når du er logget ind på platformen, skal du finde funktionen "Se og ændre oplysninger". Vælg derefter den specifikke bygning, hvor solcelleanlægget er installeret.

  4. Tilføj under 'Teknisk anlæg': Scroll ned til sektionen mærket "Teknisk anlæg". Her skal du tilføje dit solcelleanlæg og udfylde de nødvendige oplysninger om kapacitet og størrelse.

  5. Gennemse og bekræft ændringerne: Når du har indtastet oplysningerne, er det vigtigt at dobbelttjekke, at alt er korrekt, før du bekræfter ændringerne. Det sikrer, at dit solcelleanlæg bliver korrekt registreret i BBR-registeret.

Læs om reglerne for udvidelse af solcelleanlæg

Hvis du sidder fast eller føler dig usikker på vejen, så står din kommunes tekniske afdeling og BBR's kundeservice klar til at hjælpe dig. Deres ekspertise og vejledning sikrer, at dit solcelleanlæg bliver korrekt registreret, og du kan trygt fortsætte din grønne energirejse.

Book et møde med en rådgiver fra 1KOMMA5°