En grøn fremtid betaler sig.
Med solceller gør du ikke kun noget godt for miljøet. Du gør også noget godt for din pengepung. Hvor meget CO2 du skåner planeten for, og hvor mange kroner og ører du har udsigt til at spare på elregningen, kommer bl.a. an på effektiviteten af anlægget. Vi har samlet alle vores artikler om emnet her på siden.
Indhold på siden:
Solceller af den højeste kvalitet.
De længste garantier på markedet.
Hos 1KOMMA5° får du solcellepaneler fra verdens førende producenter, og vi garanterer den nyeste teknologi, høj ydeevne og lang holdbarhed. Alle produkter er nøje udvalgt ud fra deres kvalitet, samt hvor bæredygtigt de er produceret.
1KOMMA5° FULL BLACK
Vores helt eget flagship-panel. Tysk silicium og høj effektivitet til en god pris.
Half Cut-solcelleteknologi
420 Watt Peak
25 års produktgaranti
30 års ydelsesgaranti
Produceret af 1KOMMA5°, lavet med tysk silicium
SunPower Performance
Solceller fra verdens førende solcelleproducent, SunPower Maxeon.
Patenteret Shingled Cell-teknologi
405 Watt Peak
25 års produktgaranti
25 års ydelsesgaranti – min. 87% ydelse derefter
25 års servicegaranti
Udelukkende ikke-kinesisk silicium
SunPower Maxeon
SunPower Maxeons flagship-panel, der betegnes som verdens bedste solcellepanel.
Maxeon-solceller
420 Watt Peak
40 års produktgaranti
40 års ydelsesgaranti – min. 88.3% ydelse derefter
40 års servicegaranti
Udelukkende ikke-kinesisk silicium
Alt du skal vide om effektivitet og virkningsgrad.
Hvor mange penge kan du egentlig spare ved at investere i et solcelleanlæg?
For at finde frem til svaret på dette spørgsmål skal du først have en grundlæggende viden om solcellers effektivitet. De samlede besparelser af en solcelleløsning vil nemlig afhænge af, hvor effektivt anlægget er til at producere strøm.
Ordene "effektivitet" og "virkningsgrad" kan med solceller bruges synonymt med hinanden. De omtaler nemlig begge den procentuelle evne et solcellepanel besidder til at omdanne sollys til strøm via den fotovoltaiske effekt. Hvor mange % af sollysets energi et solcellepanel kan omdanne, definerer altså solcellens effektivitet og virkningsgrad.
Men den virkningsgrad, der vil stå på dit solcellepanel, gælder under optimale forhold, og denne kan påvirkes af mange ting. F.eks. hvordan solcellerne er placeret? Om solcellerne er sydvendt eller vestvendt? Hvilken hældning solcellerne har? Hvilken type solcelle du har købt? Om du har investeret i en batteribank?
Svarene på alle disse spørgsmål – og flere til – vil påvirke den samlede effektivitet af dit solcelleanlæg og dermed dine potentielle besparelser. Vi har skrevet en lang række artikler, der går i dybden med hvert enkelt emne, så du bedre kan træffe den rette beslutning for dig og din husstand.
Det har aldrig været nemmere at få solceller til dit hjem.
Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.
Beregn dit potentiale
Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Sammen udregner vi dit hus’ potentiale, så du kan få mest muligt ud af dit kommende solcelleanlæg.
Vi klarer papirarbejdet
Før du investerer i solceller, skal du vide, om projektet spiller sammen med eventuelle lokalplaner, fredninger eller servitutter. Vi undersøger dette for dig og sørger for, at papirarbejdet er i orden.
Levering, montering og service
Når du har fået grønt lys til at etablere dit solcelleanlæg, er du klar til at få det installeret. Vi hjælper med alt – fra levering til montering og service.
Vil du se dine mulige besparelser?
På kun ét minut kan du beregne dine mulige besparelser med et solcelleanlæg.
Priser og omtaler i medier.
Hvor meget strøm producerer solceller?
Når snakken falder på effektiviteten af solceller, er et nærliggende spørgsmål: Hvor meget strøm producerer solceller?
Hvis du ved, hvor meget strøm dine solceller ca. producerer, kan du nemmere udregne et overslag på dine forventede besparelser. Og den indsigt vil i høj grad være med til at forme din købsproces.
Derfor har vi ligeledes skrevet en række artikler om, hvor meget strøm solceller producerer. Vi har samlet alle relevante artikler til dig her på siden, så du kan blive meget klogere på emnet.
Så meget strøm producerer solceller
En tommelfingerregel siger, at et solcelleanlæg producerer ca. 1.000 kWh årligt pr. kilowatt. Har du eksempelvis et solcelleanlæg på 6 kW, vil du producere i omegnen af 6.000 kWh årligt.
Der er naturligvis et hav af faktorer, som kan have indflydelse på den samlede energiproduktion fra solceller, her især solcellernes effektivitet. Udover det individuelle solcellepanels effektivitet har tidspunkt - dvs. tidspunktet på dagen såvel som tidspunktet på året - også en stor indflydelse. Tidspunktet påvirker nemlig mængden af sollys, sollysets vinkel, temperaturen og antallet af solskinstimer, hvilke alle udgør faktorer, som direkte påvirker et solcellepanels effektivitet og overordnede produktion.
Alt dette kan du blive meget klogere på i vores nedenstående artikel.
Solcelleanlæggets årlige cyklus
Mange tænker, at solceller producerer mest strøm om sommeren – hvilket er helt korrekt. Omvendt er der også mange, der tænker, at solceller slet ikke fungerer om vinteren – hvilket på ingen måde er korrekt.
Det er dog korrekt, at solceller producerer mindre i løbet af vintermånederne. Men det betyder ikke, at de ikke har en virkning, for faktisk bliver ca. 11% af den årlige produktion genereret i vintermånederne. Tilmed er selve solcellepanelets effektivitet forbedret i de køligere måneder, hvilket betyder, at du får mere ud af hver enkelte solskinstime.
Læs artiklen: Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?
Hvis du nu på nuværende tidspunkt selv er solcelleejer, eller går med overvejelser om en dag at blive det, kan du med fordel læse mere om solcellers årlige cyklus. Denne viden gør dig nemlig bedre i stand til at planlægge ud fra solcellernes produktion og effektivitet, så det fulde potentiale af besparelser og selvforsyning bedre kan opnås.
Solcelleanlæggets daglige cyklus
Det er ikke kun på årsbasis, at du kan planlægge dit elforbrug fra solceller. Også på dagsniveau er der strategiske overvejelser, du med fordel kan gøre dig.
For at opnå maksimale besparelser bør du nemlig planlægge dit forbrug ud fra dagscyklussen, så du får størst muligt egetforbrug af din solcelleproduktion.
Men hvis du allerede nu bliver en anelse afmægtig ved tanken om at skulle bruge tid på at planlægge dit elforbrug for at passe dine solcellers produktion, har vi heldigvis løsningen til dig.
Vi har nemlig udviklet vores eget intelligente energistyringssystem. Med intelligent energistyring sætter du planlægningen på autopilot, mens din produktion og dine besparelser maksimeres.
Vi kalder det Heartbeat.
Heartbeat sikrer, at du altid får den billigste strøm i husstanden - helt automatisk. Teknologien tager udgangspunkt i husstandens forbrug, vejrudsigten og elprisen for den kommende dag, så du sparer mest muligt på din elregning – uanset om det er vinter eller sommer, nat eller dag.
Hvor stort skal solcelleanlægget være?
Når du overvejer, hvor stort dit solcelleanlæg skal være, vil solcellepanelers effektivitet og effekt spille en afgørende rolle. Disse parametre er nemlig essentielle for at sikre, at anlægget producerer den nødvendige mængde energi til at dække dit elforbrug optimalt.
En korrekt dimensionering af dit anlæg er afgørende for at ende med en løsning, der kan give afkast. Et for lille anlæg vil ikke kunne producere nok strøm, mens en for stor installation kan være en unødvendig investering, hvor dit egetforbrug af solenergien ikke er højt nok, til at du udnytter dets potentiale på en finansielt gunstig måde.
Læs vores artikler om solcellers effektivitet:
Læs mere om bæredygtig energi:
Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.
Du kan også ringe til os på +45 70 20 74 74.
Ja, solceller er blevet betydeligt mere effektive over de seneste par år. Tidligere lå den gennemsnitlige effektivitet på 10-15%, men moderne solcellepaneler har nu en virkningsgrad på mellem 20-22 %.
Vores 1KOMMA5° Full Black-solceller har fx 21,8% effektivitet.
Virkningsgraden – også kendt som effektiviteten – af moderne solceller ligger typisk i spændet 20-22%. Vær dog opmærksom på, at ældre modeller stadig forhandles i Danmark, med markant lavere effektivitet.
Hos 1KOMMA5° er du altid garanteret markedsførende produkter.
Et solcelleanlæg producerer ca. 11% af den årlige energiproduktion i løbet af vintermånederne. Så selvom solceller ikke virker med fuld effekt om vinteren, er der stadig masser af værdi og besparelser at hente hjem.
Vi skelner typisk mellem tre forskellige slags solceller:
Monokrystallinske solceller (20-22% effektivitet)
Polykrystallinske solceller (15-18% effektivitet)
Tyndfilmssolceller (10-12% effektivitet)
Overordnet set er monokrystallinske solceller de mest effektive efterfulgt af polykrystallinske og til sidst tyndfilmssolceller.
Hos 1KOMMA5° og de fleste andre danske forhandlere, vil du kun møde monokrystallinske solceller.
Regnestykket vil altid komme an på din specifikke situation. Derfor anbefaler vi, at du får en beregning fra vores onlineberegner. Det er uforpligtende og kan give et retvisende billede af hvad du kan spare med et solcelleanlæg ud fra dine forhold.
Med solceller, vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placerede og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.
Med Heartbeat og Energy Trader, kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.