Solenergi

Investering i solceller

Solceller og bæredygtig energi er byggestenene for en grønnere fremtid. Netop derfor har der været en stigende interesse for investering i solceller, som vi kommer til at kigge nærmere på i dette indlæg.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

5 min
image missing

5 forskellige måder at investere i solceller på.

Solceller i eget hjem.

Den første – og måske mest oplagte – måde at investere i solceller på, er ved at installere dem på eget tag eller i egen have. På den måde deltager du aktivt i klimakampen, og samtidig får du direkte gavn af de mange strålende fordele, som solceller byder på:

  • Lavere elregninger

  • Større uafhængighed fra forsyningsselskaber

  • Værdiforøgelse af boligen (Læs om energimærkning af din bolig)

  • Grøn og bæredygtig energi

Læs mere: Solcellemodeller: Hvilken type solceller skal jeg vælge?

Hvis du allerede nu er interesseret i at høre mere om solceller i hjemmet, og hvordan løsningen kan fungere som en investering i både privatøkonomi såvel som vores fælles fremtid, kan du læse meget mere om solceller.

Book et onlinemøde med en rådgiver

Investering i solcelleparker.

Det er også muligt at investere i større solcelleparker. En solcellepark er et stort areal med solceller, der netop er blevet opført med henblik på at “høste” så meget strøm som muligt. 

Der findes forskellige aktører i markedet, der fokuserer på at opføre solcelleparker. Disse kan du således købe en andel i, hvis du vurderer, at det er en god investering. 

Sjældent vil du have råd til at opføre en hel solcellepark på egen hånd. Derfor kan det give god mening at købe en andel hos et større selskab, der har som mission at opføre og drifte solcelleparker. 

Grønne aktier og obligationer. 

En tredje mulighed for at investere i solceller er gennem grønne aktier og obligationer. 

Med grønne aktier mener vi aktier i virksomheder, der f.eks. producerer solceller. Det kunne også være aktier i energiselskaber, der bruger – eller har planer om at øge brugen af – solceller. 

Her er der mange, mange muligheder, og du er bedst stillet ved at undersøge markedet selv for vækstpotentialer kontra risikovillighed. 

Grønne obligationer er derimod værdipapirer udstedt af regeringer, der har som mål at understøtte den grønne omstilling og bæredygtig energi. 

Du kan blandt andet læse mere om grønne obligationer på Finansministeriets hjemmeside – og også på Europa-Parlamentets hjemmeside.

Læs mere om vedvarende energi
Solcelle montering

Grønne fonde.

En fjerde mulighed er grønne fonde med fokus på solceller. Her kan du vælge mellem mange forskellige fonde med hver deres fokus og strategi. 

Fordelen ved en fond sammenlignet med aktier er, at du ikke behøver at sætte dig ind i de mange forskellige virksomheder, der er – men i stedet “kun” sætte dig ind i fondenes sammensætning og overordnede strategi.

Ulempen er så også, at du ikke på samme måde har ejerskab over sammensætningen af aktierne i fonden. 

Vurder med dig selv, hvad der giver bedst mening, og hvor du føler dig bedst tilpas med din investering.

Crowdfunding.

En femte mulighed for investering i solceller kunne være gennem crowdfunding. Crowdfunding er et koncept, hvor en gruppe mennesker – et crowd – går sammen om at pulje en masse penge sammen med henblik på at investere i noget større. 

Ved at pulje mange mindre beløb sammen kan denne gruppe af mennesker opnå en langt større kapital, end de ville kunne have gjort alene. Det åbner døren for en masse muligheder – f.eks. solcelleparker eller store, industrielle solcelleanlæg. 

Læs mere om fordele og ulemper ved solceller

Gør dit hjem til hjertet i den grønne energirevolution.

Er du interesseret i at installere solceller i hjemmet? Det fortjener et bifald. Du er nemlig en af hverdagens klimahelte.

Ved at investere i en klimavenlig løsning spiller du nemlig en aktiv rolle i kampen for miljøet og klodens fremtid. Samtidig gør du dit hjem til en vigtig del af den grønne energirevolution – og det, synes vi, er helt fantastisk.

Hos 1KOMMA5° hylder vi folk som dig, der er klar til at tage ansvar og tage vare på vores planet. Netop derfor er vi også selv all-in på solceller. Vi tror på, at vedvarende energi er den eneste vej frem, hvis vi vil bremse den globale opvarmning.

Samtidig kommer vedvarende energi ikke blot med en masse fordele for vores samfund og vores klode: Den enkelte forbruger har lige så meget at vinde ved det. Med et solcelleanlæg på taget sænker du nemlig ikke blot dit klimaaftryk – du får også en lavere elregning.

Så kontakt os i dag og start din rejse mod at gøre dit hjem til hjertet i den grønne energirevolution. Vores professionelle og dedikerede medarbejdere står klar til at hjælpe dig med at gøre processen så gnidningsfri som muligt.

Få et tilbud på solceller i dag og skab et hjem, som du kan bo i med god samvittighed.

Prøv vores prisberegner og få et tilbud i dag