Regler og lovgivning

Skrotningsordningen: Alt, du behøver vide

Skrotningsordningen er et initiativ, der opfordrer boligejere til at skifte gamle olie,-pille- eller gasfyr til mere energieffektive varmesystemer, som varmepumper på abonnement i det her tilfælde.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

1 min
image missing

Skrotningsordningen.

Programmet tilbyder tilskud på op til 25.000 danske kroner pr. Varmepumpe og er en del af Danmarks klimaaftale, der sigter mod at reducere CO2-udledninger og fremme brugen af vedvarende energikilder. Ordningen administreres af Energistyrelsen og er finansieret af den danske regering. 

Skrotningsbeløbet bliver ikke tildelt som en udbetaling, i stedet som et abonnement på den varmepumpe, du får installeret. Du skal ikke selv søge abonnementet, det vil energitjenesteleverandøren, som installerer din varmepumpe, sørge for. Det er vigtigt, 

Fra 2022 blev ordningen udvidet til også at dække skrotning af træpillefyr. 

Hvad kan jeg få tilskud til?

Tilskuddet gælder kun luft-til-vand og væske-til-vand varmepumper – og selve tilskuddet omfatter installationsomkostningerne ved udskiftningen. Der findes dog andre tilskudsordninger, som du kan gøre brug af. 

Fx kan du undersøge, om du kan gøre brug af energirenoveringspuljen, den tidligere bygningspulje, hvor du kan få tilskud til energirenovering af dit hjem.

Læs mere om energirenoveringspuljen

Sådan søger du.

Nogle leverandører af varmepumper kan tilbyde en løsning, hvor de søger om tilskuddet på vegne af forbrugeren og derefter giver et tilbud på varmepumpen med abonnement. 

Du kan finde Energistyrelsens liste over godkendte energitjenesteleverandører her. 

Hvem kan gøre brug af skrotningsordningen?

For at være berettiget til ordningen gælder følgende krav:

  • Ejendommen skal være en helårsbolig 

  • Det eksisterende varmesystem skal være et olie,-naturgas eller pillefyr

  • Boligen skal ligge udenfor et område med nedlagt fjernvarme

Skrotningsordningen