Det vigtigste i korte træk.
Energirenoveringspuljen er en tilskudsordning fra staten til ejere af helårsboliger, så de kan lave energiforbedrende renoveringer af deres boliger.
Der er afsat 825 millioner kr. i perioden 2024-2026 til Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen samlet, hvor det i snit forventes, at 30% af beløbet allokeres til Energirenoveringspuljen.
Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvilken type projekt man søger støtte til, og hvor stort projektet er. Mange tilskudssatser beregnes i et bestemt beløb pr. kvadratmeter.
Hvad er Energirenoveringspuljen?
Energirenoveringspuljen er en tilskudsordning fra staten, som man bruger til at opmuntre ejere af helårsboliger inkl. ejerforeninger til at foretage energiforbedrende renoveringer af deres boliger.
Det kan være støtte til energiforbedringer såsom:
Isolering (facadeisolering, efterisolering)
Ventilationsanlæg
Vandbåret rumvarme
Energimærke
Vinduer
Energirenoveringspuljen er en afløser til Bygningspuljen, som blev opsplittet i to puljer i sommeren 2023. Den anden pulje, der afløste Bygningspuljen, er Varmepumpepuljen. Varmepumpepuljen er en pulje, der giver tilskud til etablering af varmepumper, hvis du udskifter dit olie-, gas- eller træpillefyr.

Hvor mange penge er der i Energirenoveringspuljen?
I perioden 2024-2026 er der afsat 825 millioner kr., som skal fordeles mellem Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen.
I 2025 er der 38,4 millioner kroner i Energirenoveringspuljen og 159,7 millioner kroner i Varmepumpepuljen. Derudover omfatter puljen midler fra tidligere år, der endnu ikke er blevet brugt.
Fremadrettet er det planen, at 30% af det samlede beløb skal gå til Energirenoveringspuljen.

Hvornår åbner Energirenoveringspuljen i 2025?
Energirenoveringspuljen for 2025 åbnes den 19. februar 2025, og den lukker igen, når puljen er tømt - eller senest den 30. november 2025. Energistyrelsen forventer dog, at der er penge nok i puljen.
Varmepumpepuljen åbner den 25. februar 2025.
Hvem kan søge tilskud fra Energirenoveringspuljen?
Hvis du synes, at puljen lyder interessant, er du sikkert også nysgerrig efter at høre, hvad det mon kræver at få tilskud fra Energirenoveringspuljen.
Hvis du gerne vil have tilskud fra puljen, skal du og dit hus leve op til fem følgende krav:
Dit hus skal være en helårsbolig, og du skal selv eje boligen.
Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien D, E, F eller G, og der må ikke være foretaget ændringer på dit hus, siden energimærket blev udstedt.
Projektet må ikke være sat i gang, når du ansøger. Du må først igangsætte det, når du har fået tilsagn.
Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt.
Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer.

I år har Energistyrelsen udvidet muligheden for at søge tilskud, så 170.000 flere boliger nu har mulighed for at søge om en andel af puljen. Som noget nyt kan man nemlig søge tilskud til energirenovering af huse med energimærke D.
En anden ændring i 2025 er, at ansøgere fremover skal gennemføre deres renoveringsprojekt og anmode om udbetaling af tilskuddet inden for et år. Der vil dog være mulighed for udsættelse.
Hvad kan der søges tilskud til i Energirenoveringspuljen?
Som nævnt tidligere er der overordnet fem forskellige typer projekter, du kan søge om tilskud til fra Energirenoveringspuljen. Hvis du planlægger flere forskellige projekter – f.eks. både at isolere facaden og udskifte vinduer – kan du søge tilskud til flere forskellige ting.
For at give en mere konkret idé om, hvad projekterne kan indebære, kommer her en komplet liste fra Energistyrelsen.
Isolering
Du kan søge tilskud til forskellige typer af isoleringsprojekter:
Udvendig isolering af ydervæg
Du kan søge tilskud til udvendig isolering af massiv ydervæg og let ydervæg. Der gives ikke tilskud til kælderydervægge og hulmur.Efterisolering af tag og loft
Du kan søge tilskud til efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, uopvarmet loftsrum, flade tage og skråvægge direkte mod tag.Efterisolering af terrændæk
Du kan søge tilskud til efterisolering af terrændæk. Terrændæk er betegnelsen for en gulvkonstruktion mod jord. Der gives ikke tilskud til efterisolering af kældergulve eller krybekælder.Ændring af krybekælder til terrændæk
Du kan søge tilskud til at nedlægge din krybekælder og etablere et velisoleret terrændæk i stedet.

Ventilationsanlæg
Du kan søge tilskud til etablering af mekanisk ventilationsanlæg:
Mekanisk ventilationsanlæg
Du kan søge tilskud til at etablere et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvis der i forvejen er etableret mekanisk udsugning uden varmegenvinding (f.eks. udsugning på badeværelset), eller hvis der ikke er et ventilationsanlæg.Fordelen ved at etablere et ventilationsanlæg med varmegenvinding er, at det generelt giver et bedre indeklima ved at skabe udluftning i dit hus, uden at du får det samme varmetab, som når du åbner vinduer eller døre.

Vandbåret rumvarme
Vandbåret rumvarme (Radiator og gulvvarme)
Opvarmer du dit hus med el-radiatorer eller el-gulvvarme? Og ønsker du at etablere vandbaseret rumvarme – altså rør, der fører varmt vand til dine radiatorer eller gulvvarme? Så kan du søge tilskud gennem Energirenoveringspuljen.
Der gives ikke tilskud til at udskifte et eksisterende fordelingsanlæg baseret på vandbåret rumvarme eller til at etablere en varmepumpe. Ønsker du at søge tilskud til en varmepumpe, skal du søge gennem Varmepumpepuljen her.

Energimærke
Du kan søge tilskud til dit eksisterende energimærke, hvis:
Du søger og får tilskud til et eller flere af de andre tiltag, der gives tilskud til.
Dit samlede tilskud fra Energirenoveringspuljen er mellem 5.000 kr. til 10.000 kr.
Du har selv betalt for energimærkningen. Det skal dokumenteres ved at vedhæfte faktura med samlet beløb og dato for betaling.
Energimærket er maks. 24 måneder gammelt fra ansøgningstidspunktet.
Energimærket er udarbejdet med en bygningsgennemgang.

Vinduer
Du kan søge tilskud til udskiftning af forskellige vinduestyper:
Ovenlysvinduer
Du kan søge tilskud til udskiftning af eksisterende ovenlysvinduer. Der gives ikke tilskud til at etablere nye ovenlysvinduer.Forsatsvinduer
Du kan søge tilskud til udskiftning af eksisterende eller til etablering af nye forsatsrammer. Forsatsramme er betegnelsen for en-, to- eller trelags-ruder, der er monteret på indersiden af facadevinduet. Du kan også vælge at udskifte hele vinduet til et vindue med koblet ramme.Facadevinduer
Du kan søge tilskud til at udskifte eksisterende facadevinduer. Der gives ikke tilskud til at etablere nye facadevinduer.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?
Men hvor stort et beløb kan jeg så få i tilskud, tænker du måske. Svaret på det spørgsmål afhænger af, præcist hvad du søger tilskud til, og hvor stort dit projekt er.
I de fleste tilfælde beregnes tilskuddet som et bestemt beløb per kvadratmeter. Derfor skal du altså gange tilskudssatsen med det antal kvadratmeter, dit renoveringsprojekt omhandler, for at finde ud af, hvor meget du kan få i tilskud fra Energirenoveringspuljen.
Til nogle projekter – f.eks. tilskud til energimærkning eller etablering af balanceret mekanisk ventilationsanlæg – er tilskuddet sat til et fast beløb.

Hvordan søger man om tilskud fra Energirenoveringspuljen?
Hvis du gerne vil søge om tilskud fra Energirenoveringspuljen, foregår det gennem Energistyrelsens ansøgerportal. De har også lavet en trin-for-trin vejledning, som du kan følge.
Puljen tømmes efter først-til-mølle princippet, og tidligere er puljerne blevet tømt forholdsvis hurtigt. Hvis du derfor ønsker at søge om tilskud, bør du ikke sidde alt for længe på hænderne.
Hvis din ansøgning bliver godkendt, får du typisk besked indenfor 1-2 måneder. Et afslag vil typisk tage længere tid at behandle. Du kan løbende følge med i, hvor i processen din ansøgning er på Energistyrelsens ansøgerportal.
Godkendes din ansøgning, får du tilsagn om tilskud. Det betyder, at det bekræftes, at du på bagkant af renoveringsprojektet får udbetalt et tilskud. Du får altså først pengene, når projektet er fuldført. Du skal regne med, at der kan være op til fem måneders ventetid på tilskuddet.
Husk dog, at projektet ikke må startes, inden du har fået tilsagn om tilskud – ellers får du ikke noget tilskud.

Det har aldrig været nemmere at få et energisystem til dit hjem.
Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.
Få et skræddersyet tilbud
Overvejer du at investere i et intelligent energisystem? Vi hjælper dig med at skræddersy det perfekte energisystem til dit hjem, så du er sikret den grønneste og billigste energi muligt.
Personlig rådgivning
Vi hjælper med papirarbejdet og står altid klar med personlig rådgivning. Uanset om du har spørgsmål eller brug for service, kan du altid regne med vores hjælp.
Vi installerer dit energisystem
Vi sikrer en gnidningsfri levering og installation af dit skræddersyede energisystem. Fra dag ét kan du høste fordelene ved billig og grøn energi i dit hjem.
Interesseret i at høre mere?
Vi har gjort det nemmere end nogensinde at få vedvarende energi til dit hjem, uden at du skal røre en finger. Udfyld formularen herunder, og se, hvad du kan spare med et solcelleanlæg.




Priser og omtaler i medier.
Læs vores artikler om regler og lovgivning for solceller:
Læs mere om bæredygtig energi:
Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.
Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.
Heartbeat er den nemme måde at optimere sit energiforbrug. Det sikrer, at du får den lavest mulige elregning, at du tjener mest muligt på din overskydende strøm og at du bidrager til et mere stabiliseret elnet.
Heartbeat tilkobles til elbørsen, vejrudsigten og alle dine grønne enheder i husstanden. Gennem sin kunstige intelligens og avancerede algoritmer, analyseres dit forbrug, så dit udbytte og dine besparelser kan maksimeres. Dette koncept kalder vi Energy Trader, og det kan du læse mere om her: www.1komma5.dk/heartbeat/energy-trader.
Når du får solceller el. andet fra 1KOMMA5° Danmark, bliver dit anlæg opsat af landets førende håndværkere og elektrikere. Travlheden kan variere, men målsætningen er altid at gøre det hurtigst muligt.
Vores montører, RTN Byg, som står for montagen af dine solceller, har vundet årets håndværker i 2020, 2021 & 2023, og var finalist i 2019, 2022 & 2024. Montagen af dine solceller sker efter aftale med dig, men det plejer at være omkring 2-3 uger efter dit køb.
Vores elektrikere står for at tilslutte din inverter og batteribank, samt færdigmelde solcelleanlægget, når det er færdiginstalleret. De er alle autoriserede el-installatører og erfarne indenfor installationen af solcelleanlæg. Elinstallationen plejer, som regel, at ske 2-3 uger efter dine solceller er blevet monteret.
Den typiske periode fra bestilling til installation vil altså tage 4-6 uger. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forhold, der udskyder specifikke projekter. Dette vil din rådgiver kunne uddybe.
Hos 1KOMMA5° Danmark, har vi markedets absolut bedste garantier. Det gælder både vores intelligente energistyring med Heartbeat, men også vores solceller, invertere, batteribank, m.v.
Vores solceller fra den markedsførende, amerikanske producent, SunPower Maxeon, er dertil også i toppen, når det gælder solceller. De har nemlig hele 40 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. En unik garanti, der kun findes hos os i Danmark, da vi er eksklusive partnere med SunPower Maxeon.
Inverteren er ofte en enhed, man skal erstatte halvvejs i anlæggets levetid, men det skal du ikke tænke på hos 1KOMMA5° Danmark. Vi tilbyder, som de eneste i Danmark, mikroinvertere fra amerikanske Enphase (som har opfundet mikroinverteren). De er de bedste på markedet inden for invertere, og de tilbyder hele 25 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. Deres batteribank har sågar en unik produktgaranti på 15 år, hvilket også er en markedsførende garanti.
1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Vi har leveret solcelleløsninger til private husstande og erhverv i Danmark siden 2011, og vi har opsat over 6.000 private solcelleanlæg og 550 erhvervsanlæg.
I juni 2023, blev vi en del af den tyske CleanTech-virksomhed, 1KOMMA5°, og er siden da blevet til den officielle danske afdeling af 1KOMMA5°. Som 1KOMMA5° Danmark, er vores muligheder for at bidrage til et grønnere Danmark blevet endnu større. Dette har vi en vision om at gøre gennem grøn energi, der er produceret med fokus på etik og bæredygtighed.
Vi tilbyder kvalitetsløsninger inden for solceller, invertere, batteribank, ladestandere, varmepumper og intelligent energistyring. Vores produktportefølje har et gennemgående tema: kvalitet og bæredygtighed. Med 1KOMMA5° kan du altså være sikker på de bedste produkter på markedet, uden at du skal gå på kompromis med produktionsforholdene.
Med solceller vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placeret, og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.
Med Heartbeat og Energy Trader kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.