Find den varmepumpe, der passer bedst til dit varmebehov.
Varmepumper udnytter vedvarende energikilder uden for din bolig til at opvarme dit hjem med bæredygtig og billig varme. Derfor kan du se frem til at nyde et hyggeligt og veltempereret hjem, opvarmet af naturlig varmeenergi.
Hvis du overvejer en varmepumpe til enten din primære bolig, dit sommerhus eller din fritidsbolig, er det vigtigt, at du kender til de forskellige typer af varmepumper - og deres styrker og svagheder. Der findes nemlig både luft-til-luft varmepumper, luft-til-vand varmepumper og jordvarmepumper.
Her på siden får du alt den viden, du skal bruge, for at træffe de bedste beslutninger for dit hjem og din økonomi.

Varmepumper af høj kvalitet fra Daikin.
Med varmepumper fra Daikin får du innovativ og klimavenlig teknologi til dit hjem.
Når du vælger Daikin, vælger du kvalitet, innovation og pålidelighed. Deres varmepumper er nemlig særlig kendte for deres energieffektivitet, pålidelighed og miljøvenlige teknologi.
Daikins varmepumper tilbyder dig:
Maksimal energieffektivitet: Udnytter op til 75% energi fra luft og opnår A+++ energimærkning.
Støjsvagt design: Kun 35 dBA i lav-lydtilstand – næsten lydløs.
Lange garantier og høj pålidelighed: Bygget til at holde med egenudviklede kvalitetskomponenter.
Mere klimavenlig end tilsvarende varmepumper: Reducerer CO2-udledningen med op til 70%.
Pladsbesparende design: Med et kompakt design fylder Altherma-enhederne mindre end 0,36 m² og integreres problemfrit i både store og små boliger.
Japansk design, produceret i Europa: Prisvindende design tilpasset nordisk klima (fungerer ned til -28°C.).
Fleksible kombinationer: Skræddersy løsninger med opvarmning, køling og zonestyring for optimal komfort i hele hjemmet.
Heartbeat-kompatibel: Styr og overvåg systemet med tilkobling til Heartbeat AI.

Hvad er en varmepumpe?
En varmepumpe bruger vedvarende energi til at opvarme dit hjem. Den henter varme fra luften eller jorden udenfor din bolig og fordeler den som opvarmet luft eller vand i dine radiatorer, hvorfra varmen kan sprede sig i dit hjem.
Der findes både luft-til-luft varmepumper, luft-til-vand varmepumper og jordvarmepumper. Varmepumperne egner sig til forskellige varmebehov, boligtyper og -størrelser.
Med en varmepumpe som din varmekilde kan du opnå store besparelser på din varmeregning og sænke din CO2-udledning markant. Derudover kan du nyde din tempererede bolig, selv i de kolde vintermåneder, og glæde dig over en energieffektiv varmeløsning med lav vedligeholdelse.

Så meget koster din varmepumpe i strøm.
Udover at være en klimavenlig og energieffektiv løsning, så kan varmepumper også give dig store besparelser på din varmeregning. En varmepumpe bruger mellem 5 og 10 kW i løbet af et døgn, alt afhængig af boligens individuelle varmebehov og type af varmepumpe.
Det er elprisen, der er afgørende for, hvor meget din varmepumpe vil koste i strøm - og naturligvis også hvor stort et hus, varmepumpen skal opvarme. Den mindste varmepumpe, en luft-til-luft varmepumpe, koster omkring 8.000 kr. årligt i drift, mens jordvarmepumpen koster omkring 13.000 kr. årligt i drift.
For at få størst mulige besparelser kan du kombinere din varmepumpe med solceller og søge om at få reduceret din elafgift.

Interesseret i at høre mere?
Vi har gjort det nemmere end nogensinde at få vedvarende energi til dit hjem, uden at du skal røre en finger. Udfyld formularen herunder og se, hvad du kan spare med et solcelleanlæg.





Priser og omtale i medier.
Det har aldrig været nemmere at få et energisystem til dit hjem.
Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.
Få et skræddersyet tilbud
Overvejer du at investere i et intelligent energisystem? Vi hjælper dig med at skræddersy det perfekte energisystem til dit hjem, så du er sikret den grønneste og billigste energi muligt.
Personlig rådgivning
Vi hjælper med papirarbejdet og står altid klar med personlig rådgivning. Uanset om du har spørgsmål eller brug for service, kan du altid regne med vores hjælp.
Vi installerer dit energisystem
Vi sikrer en gnidningsfri levering og installation af dit skræddersyede energisystem. Fra dag ét kan du høste fordelene ved billig og grøn energi i dit hjem.
Oplevelsen med 1KOMMA5° - på tværs af verden.
En luft-til-luft varmepumpe kan give dig ren energi og store besparelser.
En luft-til-luft varmepumpe er en grøn og effektiv energikilde, der især kan bruges til opvarmning af mindre boliger, sommerhuse eller kolonihaver. Denne type varmepumpe er nem at installere og har en høj COP-værdi. Det betyder, at varmepumpen leverer 4-5 gange så meget energi, som den bruger.
Luft-til-luft varmepumpen er et klimaanlæg, der både kan opvarme din bolig, når kulden bidder, og nedkøle din bolig, når solen bager. På den måde regulerer den både din indetemperatur og dit indeklima.
Varmepumpen har mindre kapacitet end de andre typer varmepumper, hvorfor den egner sig særlig godt som sekundær varmekilde, på kontoret eller i en fritidsbolig.

Alt du skal vide om luft-til-vand varmepumpen.
En luft-til-vand varmepumpe udnytter varmen fra luften udenfor til at opvarme vand, der derefter bruges til at opvarme din bolig. Varmepumpen er forbundet til husets centralvarmesystem, så det opvarmede vand både kan cirkulere gennem dine radiatorer og afgive varme til boligen - samtidig med at dit hjem forsynes med varmt brugsvand.
Luft-til-vand varmepumpen er en klimavenlig varmeløsning, som både er energieffektiv, billig i drift og skånsom for kloden.
Prisen på en luft-til-vand varmepumpe spænder typisk fra 70.000 kr. og op efter. Denne pris vil dog hurtigt være tjent hjem gennem besparelser på din varmeregning - og hvis du tilmed har solceller på taget, går det endnu hurtigere.

Jordvarmepumpe til bæredygtig opvarmning af dit hus.
Jordvarmepumpen er en af de mest energieffektive og driftssikre typer af varmepumper, som kan holde i mange år og give dig store besparelser på din varmeregning. Dog egner jordvarmepumpen sig bedst i forbindelse med renovering, da den kræver en større installation.
En jordvarmepumpe udnytter den varmeenergi fra solen, der er oplagret i jorden, til at opvarme dit hus og dit brugsvand. Varmeenergien udvindes gennem et slangesystem, der graves ned under det øverste jordlag på din grund.
Jordvarmepumpen egner sig godt til større boliger, der ønsker et varmesystem med lav vedligeholdelse, lav klimapåvirkning og lang levetid.

Passer jordvarme eller luft-til-vand varmepumpe bedst til dine behov?
Både jordvarmepumpen og luft-til-vand varmepumpen udnytter vedvarende energikilder til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Når du skal udvælge den rigtige varmepumpe til dig, skal du tage højde for installationsomkostninger, størrelse på dit hus og din grund, varmepumpens design og krav til driften.
Begge varmepumper kan give dig store besparelser og reducere dit klimaaftryk. Mens luft-til-vand varmepumpen har færre installationsomkostninger, er jordvarmepumpen en langsigtet investering.

Fjernvarme eller varmepumpe: Hvad skal du vælge?
Fjernvarme og varmepumper er begge grønne varmeløsninger, der har et markant mindre klimaaftryk end konventionelle varmekilder som olie- eller gasfyr eller elkedel.
Fjernvarme er en kollektiv varmeløsning, mens varmepumper er en individuel varmekilde, som tilpasses dit hus. Varmepumper er ofte det grønneste alternativ, da de er baseret på vedvarende energikilder, mens fjernvarme kan afhænge af både fossile brændsler, naturgas og biomasse.
Fjernvarme har lavere startomkostninger, mens varmepumper giver større kontrol over dit energiforbrug.

Få en lille varmepumpe som sekundær varmekilde.
Hvis du er på udkig efter en mindre varmepumpe, enten som supplerende varmekilde i dit hus eller som varmeløsning på dit kontor, værksted eller i dit sommerhus, så er en luft-til-luft varmepumpe den rigtige løsning for dig.
Luft-til-luft varmepumpen er både mindre omfattende at montere, billig og subtil i din indretning. Derudover er varmepumpen et driftssikkert varme/kølesystem, der både fungerer i sommer- og vintermånederne.
Strømforbruget for en lille varmepumpe som en luft-til-luft varmepumpe vil typisk være på mellem 500 og 2.500 kWh/året.

Varmepumpers virkningsgrad: Hvor effektive er de?
Varmepumpers effektivitet måles ud fra virkningsgraden, der angiver forholdet mellem den mængde energi, varmepumpen bruger, og den varme, den producerer. Dette forhold angives i COP og SCOP-værdi.
Hvis en varmepumpe har en virkningsgrad på 4, betyder det, at 1 kW elektricitet producerer 4 kW varmeenergi. I dette tilfælde vil varmepumpens COP-værdi være 4.
Generelt er varmepumper en meget energieffektiv varmeløsning, og jo flere konkurrencedygtige og moderne varmepumper, der bliver udviklet, jo mere energieffektive bliver de også.

Alt om dine radiatorers centrale rolle, når du har en varmepumpe.
Når du har en luft-til-vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe, er varmepumpen koblet op til dit centralvarmesystem, hvorfra det opvarmede vand løber ud i dine radiatorer eller din gulvvarme.
Det gør varmepumper til en attraktiv løsning, da de både udnytter vedvarende energikilder uden for din bolig og samtidig arbejder sammen med husets centralvarmesystem. Hvis du vil optimere energieffektiviteten, kan det være en fordel at investere i nyere lavtemperatur-radiatorer eller bedre isolering af din bolig.

Skal du vælge gennemstrømningsvandvarmer eller varmtvandsbeholder?
Der findes forskellige vandvarmere, som kan forsyne din bolig med varmt brugsvand direkte fra vandhanen. To af de mest typiske er gennemstrømningsvandvarmere og varmtvandsbeholdere. De primære forskelle ved disse handler om opbevaring af det varme vand og om strøm til drift.
Du skal vælge en gennemstrømningsvandvarmer, hvis du vil spare på pladsen, undgå ressourcespild og foretrækker en hurtig installation. Du skal vælge en varmtvandsbeholder, hvis du skal forsyne flere tappesteder samtidigt, bor i en større husstand og f.eks. har en varmepumpe, som kan opvarme dit vand på bæredygtig vis.

Få mere viden om varmepumper:
Læs mere om bæredygtig energi:
Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.
Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.
Heartbeat er den nemme måde at optimere sit energiforbrug. Det sikrer, at du får den lavest mulige elregning, at du tjener mest muligt på din overskydende strøm og at du bidrager til et mere stabiliseret elnet.
Heartbeat tilkobles til elbørsen, vejrudsigten og alle dine grønne enheder i husstanden. Gennem sin kunstige intelligens og avancerede algoritmer, analyseres dit forbrug, så dit udbytte og dine besparelser kan maksimeres. Dette koncept kalder vi Energy Trader, og det kan du læse mere om her: www.1komma5.dk/heartbeat/energy-trader.
Når du får solceller el. andet fra 1KOMMA5° Danmark, bliver dit anlæg opsat af landets førende håndværkere og elektrikere. Travlheden kan variere, men målsætningen er altid at gøre det hurtigst muligt.
Vores montører, RTN Byg, som står for montagen af dine solceller, har vundet årets håndværker i 2020, 2021 & 2023, og var finalist i 2019, 2022 & 2024. Montagen af dine solceller sker efter aftale med dig, men det plejer at være omkring 2-3 uger efter dit køb.
Vores elektrikere står for at tilslutte din inverter og batteribank, samt færdigmelde solcelleanlægget, når det er færdiginstalleret. De er alle autoriserede el-installatører og erfarne indenfor installationen af solcelleanlæg. Elinstallationen plejer, som regel, at ske 2-3 uger efter dine solceller er blevet monteret.
Den typiske periode fra bestilling til installation vil altså tage 4-6 uger. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forhold, der udskyder specifikke projekter. Dette vil din rådgiver kunne uddybe.
Hos 1KOMMA5° Danmark, har vi markedets absolut bedste garantier. Det gælder både vores intelligente energistyring med Heartbeat, men også vores solceller, invertere, batteribank, m.v.
Vores solceller fra den markedsførende, amerikanske producent, SunPower Maxeon, er dertil også i toppen, når det gælder solceller. De har nemlig hele 40 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. En unik garanti, der kun findes hos os i Danmark, da vi er eksklusive partnere med SunPower Maxeon.
Inverteren er ofte en enhed, man skal erstatte halvvejs i anlæggets levetid, men det skal du ikke tænke på hos 1KOMMA5° Danmark. Vi tilbyder, som de eneste i Danmark, mikroinvertere fra amerikanske Enphase (som har opfundet mikroinverteren). De er de bedste på markedet inden for invertere, og de tilbyder hele 25 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. Deres batteribank har sågar en unik produktgaranti på 15 år, hvilket også er en markedsførende garanti.
1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Vi har leveret solcelleløsninger til private husstande og erhverv i Danmark siden 2011, og vi har opsat over 6.000 private solcelleanlæg og 550 erhvervsanlæg.
I juni 2023, blev vi en del af den tyske CleanTech-virksomhed, 1KOMMA5°, og er siden da blevet til den officielle danske afdeling af 1KOMMA5°. Som 1KOMMA5° Danmark, er vores muligheder for at bidrage til et grønnere Danmark blevet endnu større. Dette har vi en vision om at gøre gennem grøn energi, der er produceret med fokus på etik og bæredygtighed.
Vi tilbyder kvalitetsløsninger inden for solceller, invertere, batteribank, ladestandere, varmepumper og intelligent energistyring. Vores produktportefølje har et gennemgående tema: kvalitet og bæredygtighed. Med 1KOMMA5° kan du altså være sikker på de bedste produkter på markedet, uden at du skal gå på kompromis med produktionsforholdene.
Med solceller vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placeret, og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.
Med Heartbeat og Energy Trader kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.