Solenergi

“Hvad der er sparet er tjent”… også med et solcelleanlæg

Opdag hvordan solceller kan bidrage til store besparelser på din samlede elregning. Læs mere om finansiering med en løsning fra 1KOMMA5°.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

3 min
image missing

Hvad sparer man med et solcelleanlæg?

For at gøre det relevant i sammenhæg med solcelleanlæg, hvor du kan spare ca. 70% af din elregning, skal man kigge på hvad man sparer pr. kWh.

I Danmark betaler vi i gennemsnit ca. 2,38 kr., for hver købte kWh. Og i et samlet perspektiv hvor man kigger på sin årlige elregning, så ligger en gennemsnitlig husstands forbrug på ca. 6.000 kWh. om året. Dermed løber elregningen op i ca. 14.000 kr. årligt, hvilket gør at man med en selvforsyningsgrad på ca. 70%, vil spare ca. 10.000 kr.

Hvad betyder det i praksis?

Man skal selvfølgelig starte med at betale, eller afbetale, på købet af solcelleanlægget. Og det er teknisk set først efter at du har tilbagebetalt købet, at du kan nyde godt af dine besparelser. Derfor gælder princippet, hvad der er sparet er tjent, først efter at solcelleanlægget er tilbagebetalt og har sparet sig selv hjem.

Men med en løsning fra 1KOMMA5°, hvor du kan få finansieret købet, kan du afdrage med så lave beløb om måneden, at dine månedlige besparelser fra solcelleanlægget betaler dine månedlige afdrag på finansieringen undervejs.

Eksempel: Du skal afdrage 500 kr. pr. måned i finansiering, men har samtidig ca. 500 kr. i besparelser på din elregning pr. måned fra solcelleanlægget.

På den måde vil solcelleanlægget være “selvfinansierende”, eller mere til, indtil solcelleanlægget er udbetalt. Altså mærker du ingen negativ ændring i din daglige økonomi undervejs i tilbagebetalingsperioden. Til gengæld kan du nyde godt af solcelleanlæggets besparelser, når anlægget er færdigbetalt, da det frigiver dig langt flere penge til din daglige økonomi.

Derfor er der f.eks. også mange der ser købet af et solcelleanlæg, som et supplement til en pensionsopsparing, da investeringen med tiden vil blive bedre og mere relevant for dig. For når først anlægget er tilbagebetalt og du er foruden afdrag, så vil du for alvor opleve besparelserne og nyde godt af en højere disponibel indkomst.

Dobbelt effekt?

Som følge af købet af et solcelleanlæg vil det samlede anlæg også være en direkte tillægsværdi til din bolig, så snart solcelleanlægget er opsat på taget – altså en værdi ved salg af boligen eller i form af friværdi.

Helt overordnet kan man sige at anlægget i første omgang, vil være en direkte tillægsværdi til boligen, men anlægget kan også skabe en højere værdi, end hvad du har betalt for det. Årsagen er at anlægget nedbringer husets driftsomkostninger og samtidig bidrager med en højere energimærkning. Dette tilsvarende andre renoveringer af boligen, som skaber højere værdistigninger end hvad man har betalt for dem. Ved et salg vil køber nemlig se det som attraktivt at købe sig ind på, at de faste omkostninger er lavere og at huset er godt energimærket.

Læs mere om solcelleanlæg med batteribank her.

Bonus effekt

Sidst men ikke mindst, er der den helt klare fordel ved et solcelleanlæg, at man også sparer en hel del CO2. Vi synes det er værd at nævne, at investeringen har den bonus effekt, at det jo er en positiv grøn investering.

 

Vil du høre mere om fordelene ved at få et solcelleanlæg og hvordan det kan have en positiv indvirkning for dig, allerede fra dag 1, så kontakt os på kontakt@viasol.dk eller 70207474. Du kan også prøve vores prisberegner, og se hvor meget du kan spare med det samme:

Prøv vores prisberegner