Grønne valg i dag skaber en bedre verden i morgen.
Den grønne omstilling starter derhjemme, og dine valg i dag kan være med til at forme en mere bæredygtig fremtid i morgen. Og der er mange veje til en mere bæredygtig hverdag.
Du kan tænke over dine indkøbsvaner, prøve at reducere dit madspild – og så er der alle de ting, som du kan gøre for at energioptimere din bolig.
Uanset om du kigger på solceller, varmepumper eller isolering, har disse tiltag typisk én ting til fælles. Det er tiltag, som ikke udelukkende gør gode ting for miljøet – de kan også mærkes på energiregningen, både nu og i fremtiden. På den positive måde altså.
Derfor vil vi herunder kigge på, hvad du kan gøre som privatperson – og hvad vi kan gøre som samfund – for at skabe en mere bæredygtig fremtid med fokus på vores allesammens miljø. For når det kommer til stykket, handler det ikke kun om at spare penge på elregningen – det handler om at være med til at skabe en bedre verden for de kommende generationer.

Indhold på siden:

Solceller af den højeste kvalitet.
De længste garantier på markedet.
Hos 1KOMMA5° får du solcellepaneler fra verdens førende producenter, og vi garanterer den nyeste teknologi, høj ydeevne og lang holdbarhed. Alle produkter er nøje udvalgt ud fra deres kvalitet, samt hvor bæredygtigt de er produceret. Se hele vores produktoversigt her.

SunPower Performance 7
Solceller fra verdens førende solcelleproducent, SunPower Maxeon.
Shingled Cell TOPCon-teknologi
445 Watt Peak
30 års produktgaranti
30 års ydelsesgaranti – min. 87% ydelse derefter
30 års servicegaranti
Udelukkende ikke-kinesisk silicium

1KOMMA5° Full Black Bifacial
Vores helt eget flagship-panel. Tysk silicium og høj effektivitet til en god pris.
445 Watt Peak
30 års produktgaranti
30 års ydelsesgaranti
Half-cut Topcon solcelleteknologi
Produceret af 1KOMMA5°, lavet med tysk silicium

SunPower Maxeon
SunPower Maxeons flagship-panel, der betegnes som verdens bedste solcellepanel.
Maxeon-solceller
420 Watt Peak
40 års produktgaranti
40 års ydelsesgaranti – min. 88.3% ydelse derefter
40 års servicegaranti
Udelukkende ikke-kinesisk silicium
Alt du skal vide om grøn energi.
Grøn energi er noget af det, som vi rigtig gerne vil have mere af i verden. Den er nemlig både vedvarende og bæredygtig. Det betyder, at når vi bruger grøn energi, så optimerer vi vores egen energiudnyttelse, og det har en positiv indvirkning på vores planet.
Grøn energi er kort sagt med til at reducere vores klimaaftryk og skabe en renere fremtid.
Konkret dækker grøn energi over udnyttelse af vedvarende ressourcer som sol, vind, vand og biomasse, der hverken skader miljøet eller slipper op. Og faktisk kan næsten al energi i dit hjem gøres grøn.
Det kan du f.eks. gøre gennem solceller, solfangere eller varmepumper. Det er alle teknologier, der udnytter den grønne energi og reducerer dit CO2-aftryk.

Drømmen om et samfund med mere vedvarende energi.
Hvis vi skal nå Parisaftalens mål om at begrænse den globale opvarmning til under 1,5 grader, kræver det, at vi får et samfund, der er mere baseret på vedvarende energi, end tilfældet er i dag. Selvom vi som samfund gør meget, fylder olie, kul og andet sort energi stadig for meget.
Det er faktisk også et erklæret mål fra statens side, at vi i 2050 er uafhængige af fossile brændsler. Vores andel af vedvarende energi stiger da også støt og sætter nærmest rekorder hvert eneste år. Faktisk udgør vedvarende energi omtrent halvdelen af vores samlede energiforbrug i Danmark.
Selvom udviklingen går i den rigtige retning, og ambitionerne lyder flotte, mener vi hos 1KOMMA5°, at de ikke er høje nok. Klimaændringer og miljøpåvirkninger er en presserende udfordring – og der kan ske mange klimakatastrofer, inden vi når til 2050.
Derfor prøver vi også at skubbe på for at fremme den grønne dagsorden ved at gøre det nemmere for den private borger at prioritere mere vedvarende energi i hjemmet. Det gør vi bl.a. gennem salg af solceller og varmepumper, som begge er med til at give dig en mere grøn og vedvarende energiforsyning i dit hjem.

Interesseret i at høre mere?
Vi har gjort det nemmere end nogensinde at få vedvarende energi til dit hjem, uden at du skal røre en finger. Udfyld formularen herunder og se, hvad du kan spare med et solcelleanlæg.





Priser og omtale i medier.
Det har aldrig været nemmere at få et energisystem til dit hjem.
Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.
Få et skræddersyet tilbud
Overvejer du at investere i et intelligent energisystem? Vi hjælper dig med at skræddersy det perfekte energisystem til dit hjem, så du er sikret den grønneste og billigste energi muligt.
Personlig rådgivning
Vi hjælper med papirarbejdet og står altid klar med personlig rådgivning. Uanset om du har spørgsmål eller brug for service, kan du altid regne med vores hjælp.
Vi installerer dit energisystem
Vi sikrer en gnidningsfri levering og installation af dit skræddersyede energisystem. Fra dag ét kan du høste fordelene ved billig og grøn energi i dit hjem.
Oplevelsen med 1KOMMA5° - på tværs af verden.
Hvad udleder mest CO2 i Danmark?
Selvom vi i Danmark er kendt og anerkendt for en stor indsats omkring grøn og vedvarende energi, udleder vi stadig for meget CO2.
Men hvem er egentlig de største CO2-syndere, når vi kigger på det danske samfund?
Energisektoren i Danmark er en af de helt store udledere. Det skyldes kort og godt, at for stor en del af vores elproduktion stadig baseres på ubæredygtige energikilder, hvor energi udvindes fra fossile brændstoffer som kul og olie.
Selvom der kommer flere og flere elbiler i Danmark, står transportsektoren stadig for en stor del af CO2-udledningen i Danmark. Faktisk er biler, lastbiler, fly og resten af transportsektoren et af de eneste steder, hvor det er gået den forkerte vej med CO2-udledningen. Siden 1990 er udledningen faktisk steget med 11,3%, ifølge Energistyrelsens Energistatistik.
Landbruget er også en sektor, der desværre udleder rigtig meget CO2. Selvom de har reduceret deres udledning af CO2 med 20% siden 1990, er deres andel af CO2-udledningen i Danmark i samme periode steget fra 22% til 33%. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det skyldes, at alle andre sektorer har været i stand til at reducere deres CO2-udledning markant mere, end tilfældet har været hos landbruget.

Industrien er selvfølgelig også en sektor, hvor der udledes meget CO2. De står for omtrent 14% af erhvervslivets samlede CO2-emissioner. Her er det specielt plast-, glas- og betonindustrien, der udleder meget.
Der kommer selvfølgelig også CO2-udledning fra de danske husholdninger. Her er det særligt udledning fra benzin og diesel til transport, som fylder. Tidligere stod vores forbrug af el og fjernvarme for langt størstedelen af vores emissioner (som i princippet er indirekte, da udledningen sker i forsyningsbranchen).
Vi er dog blevet langt bedre til at tænke over vores forbrug i hjemmet, ligesom flere har indtænkt energiforbedrende tiltag i deres bolig. Det kan dels være gennem isolering mv., som sænker varmetabet – og dermed forbruget – eller gennem en mere grøn forsyning af energi, f.eks. gennem solceller eller varmepumper.

CO2-neutrale energikilder i Danmark.
CO2-neutrale energikilder er noget, vi naturligt bør kigge på i jagten på at sænke vores CO2-udledning. At en energikilde er CO2-neutral, betyder ganske enkelt, at der ikke udledes CO2, når energien udvindes til at blive brugt.
Vindenergi og solenergi er eksempler på CO2-neutrale energikilder, da der ikke udledes CO2 i udvindingen af disse energiformer. Når solceller på taget derfor omdanner solens stråler til elektricitet, udledes der altså ikke ét eneste gram CO2. Det er udelukkende i produktionen af selve solcellen der er en udledning - og den udledning overgås i stor grad af de CO2 besparelser solcelleenergien skaber.
Modsat forholder det sig med f.eks. olie eller kul, hvor selve udvindingen udleder enorme mængder CO2.
Et CO2-neutralt Danmark
Udover Parisaftalen har EU også et udtalt mål om at være CO2-neutralt inden 2050. I Danmark er vindenergi den CO2-neutrale energikilde, der fylder mest. Du har garanteret opdaget, hvor mange vindmøller det danske land – og vand – byder på, og de er altså med til at generere ren og CO2-neutral energi til vort land.
Det samme er solceller, som i disse år oplever en stigende popularitet. På bare få år er solenergi gået fra at fylde 3,4% af vores elektricitet fra vedvarende energi til at stå for hele 9,3%.
Og vi kan sagtens forstå, at flere og flere ønsker sig solceller. Med et moderne solcelleanlæg kan du producere din egen grønne strøm og dermed dække en stor del af husstandens elforbrug. Det giver både lavere elregninger og øger din boligs værdi.
Tilføjer du en batteribank, kan du endda gemme strømmen til de timer, hvor solen ikke skinner. Det er ikke kun godt for din økonomi - det er også en effektiv måde at reducere dit CO2-aftryk på.

Hvor meget CO2 sparer du med solceller?
Hvis du ønsker at reducere din CO2-udledning som privatperson, er solceller en god idé. Som nævnt længere oppe, er energiproduktionen til el i Danmark en af de helt store syndere, når det kommer til CO2-udledning. Der er ganske enkelt for meget af den produktion, der foregår på sort og forurenende vis.
Men med solceller kan du i højere grad tage ejerskab over elforsyningen af din bolig, så du er sikker på, at den strøm, du bruger i hjemmet, er så grøn som muligt. Og det er ikke små CO2-besparelser, vi snakker om her.
En gennemsnitlig dansk familie med et årligt elforbrug på 4.000 kWh kan typisk spare omkring 600 kg CO2 om året ved at installere solceller. For at sætte det tal i relief, svarer det til en køretur fra København til Madrid – tur/retur.
Hvis du ønsker at få et overslag på, hvor meget CO2 det er realistisk for dig at spare med solceller, kan du prøve vores CO2-beregner.
Den er nem og overskuelig at bruge. Du skal blot indtaste nogle få oplysninger om din husstand og dit forbrug – så kommer beregneren med et kvalificeret overslag på, hvor meget CO2 din husstand kan spare med solceller.

Hvad bruger mest strøm i hjemmet?
Hvis du gerne vil nedbringe dine energiomkostninger, er dit elforbrug et oplagt sted at starte. Ved at lave mindre justeringer til dit forbrugsmønster, vil du således formentlig nedbringe dit forbrug betragteligt.
Når du nedbringer dit forbrug, gavner det selvfølgelig dels dig selv gennem lavere elregninger - men det kommer faktisk også alle os andre til gode.
For når du bruger mindre energi, udleder du også mindre CO2.
I jagten på et lavere elforbrug, skal du starte med at kigge dér, hvor du bruger mest. I de fleste hjem er det de hårde hvidevarer, som sluger mest strøm. Derfor kan du nedbringe dit forbrug ganske meget, hvis du tænker over, hvordan du bruger din vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine.

10 tips og gode råd til energibesparelser i hjemmet.
Udover at være opmærksom på dit strømforbrug, er der en række andre ting, du kan gøre, når du gerne vil spare på energien i dit hjem.
Derfor har vi lavet en artikel med 10 gode tips og tricks til, hvordan du kan nedbringe dit energiforbrug.
De 10 råd er:
Energirenovering af hjemmet – udnyt solenergi og isolér dit hjem
Anvend moderne energistyringssystemer
Køb energibesparende apparater
Sluk for elektronikken
Udskift pærerne
Tænk over dine varmevaner
Kog med låg, og tø maden op i køleskabet
Reducér vandforbruget
Spar energi ved vask og tørring af tøj
Få generelt gode vaner
Hvis du vil have uddybet de forskellige råd, kan du læse vores dybdegående artikel om emnet.

Det skal du vide om energimærkning af boliger.
Når danske boliger skal sælges, skal de have en energimærkning. En energimærkning er en slags varedeklaration for boligen, som synliggør energiforbruget og foreslår ændringer.
Mærkningsordningen er en skala, hvor boligen tildeles et bogstav som karakter for, hvor energieffektiv boligen er. Skalaen går fra A2020 (mest energieffektiv) til G (mindst energieffektiv).
Boliger med god energimærkning vil typisk være mere værd end tilsvarende boliger med dårligere mærkning. Det skyldes den simple faktor, at energiomkostningerne er lavere i boligen med den gode energimærkning. Boligen vil simpelthen være billigere at eje i energiomkostninger over tid.
Ifølge en undersøgelse fra Realkredit Danmark vil et hus med energimærkningen A2020 have en varmeregning på 3.000 kr. årligt, mens varmeregningen vil lyde på hele 30.000 kr. med energimærkning G.
For hver karakter, energimærket forbedres, kan din varmeregning sænkes med 3.000-4.000 kr. om året i den høje ende af skalaen, mens spændet øges til mellem 5.000 kroner til omtrent 6.000 kroner om året pr. karakter i den nederste ende af energiskalaen.

Læs vores artikler om miljø og bæredygtighed:
Læs mere om bæredygtig energi:
Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.
Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.
Heartbeat er den nemme måde at optimere sit energiforbrug. Det sikrer, at du får den lavest mulige elregning, at du tjener mest muligt på din overskydende strøm og at du bidrager til et mere stabiliseret elnet.
Heartbeat tilkobles til elbørsen, vejrudsigten og alle dine grønne enheder i husstanden. Gennem sin kunstige intelligens og avancerede algoritmer, analyseres dit forbrug, så dit udbytte og dine besparelser kan maksimeres. Dette koncept kalder vi Energy Trader, og det kan du læse mere om her: www.1komma5.dk/heartbeat/energy-trader.
Når du får solceller el. andet fra 1KOMMA5° Danmark, bliver dit anlæg opsat af landets førende håndværkere og elektrikere. Travlheden kan variere, men målsætningen er altid at gøre det hurtigst muligt.
Vores montører, RTN Byg, som står for montagen af dine solceller, har vundet årets håndværker i 2020, 2021 & 2023, og var finalist i 2019, 2022 & 2024. Montagen af dine solceller sker efter aftale med dig, men det plejer at være omkring 2-3 uger efter dit køb.
Vores elektrikere står for at tilslutte din inverter og batteribank, samt færdigmelde solcelleanlægget, når det er færdiginstalleret. De er alle autoriserede el-installatører og erfarne indenfor installationen af solcelleanlæg. Elinstallationen plejer, som regel, at ske 2-3 uger efter dine solceller er blevet monteret.
Den typiske periode fra bestilling til installation vil altså tage 4-6 uger. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forhold, der udskyder specifikke projekter. Dette vil din rådgiver kunne uddybe.
Hos 1KOMMA5° Danmark, har vi markedets absolut bedste garantier. Det gælder både vores intelligente energistyring med Heartbeat, men også vores solceller, invertere, batteribank, m.v.
Vores solceller fra den markedsførende, amerikanske producent, SunPower Maxeon, er dertil også i toppen, når det gælder solceller. De har nemlig hele 40 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. En unik garanti, der kun findes hos os i Danmark, da vi er eksklusive partnere med SunPower Maxeon.
Inverteren er ofte en enhed, man skal erstatte halvvejs i anlæggets levetid, men det skal du ikke tænke på hos 1KOMMA5° Danmark. Vi tilbyder, som de eneste i Danmark, mikroinvertere fra amerikanske Enphase (som har opfundet mikroinverteren). De er de bedste på markedet inden for invertere, og de tilbyder hele 25 års produkt-, service- og ydelsesgaranti. Deres batteribank har sågar en unik produktgaranti på 15 år, hvilket også er en markedsførende garanti.
1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Vi har leveret solcelleløsninger til private husstande og erhverv i Danmark siden 2011, og vi har opsat over 6.000 private solcelleanlæg og 550 erhvervsanlæg.
I juni 2023, blev vi en del af den tyske CleanTech-virksomhed, 1KOMMA5°, og er siden da blevet til den officielle danske afdeling af 1KOMMA5°. Som 1KOMMA5° Danmark, er vores muligheder for at bidrage til et grønnere Danmark blevet endnu større. Dette har vi en vision om at gøre gennem grøn energi, der er produceret med fokus på etik og bæredygtighed.
Vi tilbyder kvalitetsløsninger inden for solceller, invertere, batteribank, ladestandere, varmepumper og intelligent energistyring. Vores produktportefølje har et gennemgående tema: kvalitet og bæredygtighed. Med 1KOMMA5° kan du altså være sikker på de bedste produkter på markedet, uden at du skal gå på kompromis med produktionsforholdene.
Med solceller vil de fleste kunne spare op til 70% på deres elregning. Dette kommer dog an på, hvordan dine tagflader er placeret, og hvordan anlægget dimensioneres. Dertil vil der også være et par tusinde kroners gevinst pr. år ved salg af overskydende elproduktion.
Med Heartbeat og Energy Trader kan du også udnytte dit anlægs batterikapacitet til at optimere dit energiforbrug – helt automatisk.