Erhverv

Solceller og EPD: Bæredygtig Energi og Miljømæssig Dokumentation

I en tid, hvor bæredygtig energiproduktion er afgørende, er solceller og EPD (Environmental Product Declaration) blevet centrale nøgleord. Solceller har længe været synonyme med ren og vedvarende energi, og med EPD er der nu endnu større fokus på deres miljømæssige bæredygtighed. I dette blogindlæg vil vi udforske solceller og deres indvirkning på miljøet gennem EPD og forklare, hvorfor de er essentielle for fremtidens energiforsyning.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

2 min
image missing

Hvad er EPD?

Environmental Product Declaration (EPD) er et dokument, der giver detaljeret information om et produkts miljømæssige påvirkning gennem hele dets livscyklus. Dette omfatter ressourceforbrug, energiforbrug, drivhusgasemissioner og affaldsgenerering.

EPD'en giver en objektiv og sammenlignelig vurdering af et produkts miljømæssige præstationer og hjælper beslutningstagere og forbrugere med at træffe informerede valg.

Solceller og EPD: Bæredygtig Synergi.

Solceller har længe været anerkendt som en miljøvenlig energikilde på grund af deres nul CO2-udledning under drift. Med EPD kan vi imidlertid se på solcellernes samlede miljøpåvirkning gennem hele deres livscyklus.

1KOMMA5° har erkendt betydningen af solceller med tilgængelig EPD og anvender dem aktivt i deres produkter og løsninger.

Ved at benytte solcellemoduler med EPD demonstrerer 1KOMMA5° deres engagement i at levere energieffektive og miljøvenlige løsninger. Dette giver kunder og interessenter indsigt i det samlede miljøaftryk af vores solcelleanlæg.

Fordelene ved solceller med EPD.

  1. Gennemsigtighed: Solceller med EPD giver gennemsigtighed ved at vise det totale miljøaftryk af produktet, hvilket hjælper kunder med at træffe informerede valg og sammenligne forskellige solceller.

  2. Bæredygtighed: Ved at vælge solceller med EPD viser virksomheder som 1KOMMA5° deres engagement i at bidrage til en bæredygtig fremtid og reducere deres klimapåvirkning.

  3. Optimering af produktionsprocesser: EPD'en kan bruges til at identificere områder, hvor der kan gøres forbedringer i produktionsprocessen, hvilket kan føre til mere energieffektive og miljøvenlige solceller. 

Solceller med EPD spiller således en central rolle i at skabe en bæredygtig fremtid. Virksomheder som 1KOMMA5° er førende inden for brugen af solceller med EPD og viser deres engagement i at levere miljøvenlige og energieffektive løsninger. Ved at vælge solceller med EPD kan vi sikre, at vores energiproduktion er i overensstemmelse med vores miljømæssige behov og bidrage til at reducere vores globale klimapåvirkning. 1KOMMA5's anvendelse af silicium udvundet i Tyskland yder desuden en ekstra fordel ved at reducere CO2-aftrykket i produktionen og forbedre solcellemodulernes EPD.