Solenergi

Carport med solceller: Praktik & bæredygtighed i skøn forening.

Med solceller reducerer du ikke kun din elregning, men bidrager også til en grønnere fremtid. Læs, hvordan solceller på din carport kan gavne både miljøet og din pengepung.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

5 min
image missing

Solceller på carporten udgør en skøn forening af praktik, bæredygtighed og besparelser på elregningen.

Forestil dig at køre ind i din indkørsel under den skarpe danske sommersol, og i stedet for at træde direkte ud i den brændende varme, byder din carport dig velkommen med en behagelig, kølig skygge. 

Og udover den knap så varme velkomst, arbejder solcellerne på taget af din carport samtidig ihærdigt på at generere ren og vedvarende energi

Dine solceller omdanner solens stråler til elektricitet, som kan dække dit eget behov – og mere til. Har du en batteribank, kan du lagre overskudsstrøm til andre dage med mindre sol og dermed holde dine udgifter på et minimum.

Sådan virker en solcelle

Er dit energisystem forbundet til Heartbeat-softwaren, kan du endda sælge strøm tilbage til elnettet – til gavn for miljøet, samfundet og din pengepung. 

En carport med solceller er altså ikke kun en praktisk løsning til at beskytte din bil mod vind og vejr, men er også et led i rejsen mod en grønnere fremtid. Og som om dét ikke var nok, kan du altså også spare penge på din elregning - Læs om tips og tricks til energibesparelse.

Heartbeat-software løsning til solceller
Carport med solceller

Sænk både elregning og klimaaftryk med solceller på carporten.

Uanset om du allerede har en carport, eller om du ønsker at anlægge en ny, er der mange gode grunde til at etablere solceller på den. Solceller på carporten kommer nemlig med så utroligt mange fordele, at det halve kunne være nok. 

Men hvis du stadig mangler at blive overbevist, gennemgår vi de mest markante fordele herunder:

  • Et skridt på vejen mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid

Solenergi fra solceller er en ren og vedvarende energikilde. Ved at investere i solceller på din carport tager du aktivt del i den globale bestræbelse på at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer og bekæmpe klimaforandringerne. Din beslutning om at producere ren energi derhjemme er et vigtigt skridt i retning af en grønnere og mere bæredygtig fremtid for kommende generationer.

  • Lavere elregning

Udover at træffe en god beslutning for planeten, træffer du også en god beslutning for din bankkonto. Solceller på carporten kan nemlig hjælpe dig med at reducere din elregning, da du i langt mindre grad skal købe strøm fra det offentlige elnet. Hvis dine solceller på carporten producerer mere strøm, end du selv bruger, kan du sågar sælge strømmen tilbage til elnettet og tjene lidt ekstra på den måde.

Læs mere om salg af strøm fra solceller
  • Praktisk beskyttelse af dine køretøjer fra vind og vejr

En carport kommer også i sig selv med nogle praktiske fordele. Den tilbyder eksempelvis en glimrende beskyttelse af dine køretøjer mod vind og vejr. Lakken bliver bedre beskyttet mod matning fra solens stråler, du risikerer ikke buler eller ridser fra hagl - ligesom du slipper for at stå 10 minutter tidligere op for at rydde sne og frost væk fra ruderne.

  • Mindre afhængig af det offentlige elnet

Med solceller på carporten tager du også et skridt i en mere selvforsynende retning rent energimæssigt. Ved at producere din egen energi, som kan bruges både i hjemmet eller til dine køretøjer, tager du kontrol over egen energiforsyning. På den måde bliver du også mindre påvirket af de store prisudsving, der til tider kan være på strøm.

  • Kan gøre dit hus mere attraktivt for fremtidige købere

En carport med solceller kan potentielt også øge værdien af dit hus, ligesom den kan blive mere attraktiv for fremtidige købere, hvis du på et tidspunkt skal sælge dit hus. Den energieffektive løsning tiltrækker ofte købere, der sætter pris på både de økonomiske besparelser og den miljøvenlige tilgang, som solceller repræsenterer. Det kan således være med til at øge ejendommens appel og muligvis føre til en hurtigere salgsproces og bedre salgspris.

  • Lang levetid på solceller

Solceller har en lang levetid. Typisk vil levetiden på dem være +35 år, hvis kvaliteten er ordentlig. Samtidig er vedligeholdelsen af solceller ganske minimal, så det er en nem løsning, som du vil kunne høste fordelene af i mange årtier fremover.

Læs mere: Levetid på solceller

Prøv vores prisberegner og få et tilbud på solceller i dag

Regler omkring solceller på carporte.

Hvis du ønsker at anlægge solceller på din carport - eller hvis du ønsker at anlægge en helt ny carport med solceller på - skal du være opmærksom på, at du ikke bare uden videre kan anlægge disse.

Der er nemlig nogle regler - både kommunale og nationale - der skal overholdes. Du skal f.eks. være opmærksom på, hvorvidt dit planlagte projekt kræver byggetilladelse. Det er ligeledes vigtigt, at du ikke bryder byplanvedtægter, lokalplaner eller andre deklarationer. 

Alle former for solcelleanlæg skal desuden installeres af autoriserede installatører.

Søg om tilladelse til opsætning af solceller
Solceller som et gør-det-selv projekt

Drømmer du om en carport med solceller? 1KOMMA5° står klar til at hjælpe dig.

Hvis du drømmer om en carport med solceller, står 1KOMMA5° klar som din pålidelige partner på rejsen. Vi ønsker at accelerere den grønne omstilling, så vi sammen kan nå Parisaftalens mål om at bremse de globale temperaturstigninger – maksimum 1,5 grader inden 2030.

Læs mere: Konsekvenser ved global opvarmning 

Derfor står vores erfarne og superdedikerede team klar til at vejlede dig gennem hele processen og sikre, at din carport med solceller opfylder alle nødvendige regler og forskrifter.

Vi ønsker at gøre din oplevelse så problemfri som mulig, så du kan nyde fordelene ved din carport med solceller uden bekymringer. Vi leverer høj kvalitet og skræddersyede løsninger, der passer til dine behov og forventninger.

Hvis du drømmer om en carport med solceller, så tøv ikke med at kontakte os. Lad os hjælpe dig med at realisere din vision, spare penge på din elregning, blive mere selvforsynende og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Få et tilbud på solceller i dag