Kundeeksempel: En dag med Heartbeat Energy Trader.

Heartbeats primære funktion er, at optimere forbruget i din husstand i samarbejde med dine grønne enheder. Heartbeats Energy Trader-funktion bruger de svingende elpriser til at sikre dig den billigste strøm – uden undtagelser.

Her får du et indblik i, hvordan Heartbeat træffer beslutninger og hvordan besparelserne kan se ud i løbet af en dag. Tallene er taget fra et af vores installerede anlæg med Heartbeat i april 2024.

AI analyserer og optimerer hvert 15. minut

Sælg automatisk strøm fra dine solceller til den mest favorable pris

Undgå at købe dyr strøm fra fossile brændstoffer i spidsbelastningsperioder

Heartbeat intelligent energioptimering

Hvordan optimerer Energy Trader dit forbrug?

Kl. 00-06: Heartbeat arbejder på den måde, at den indkøber strøm til at kunne dække husstandens forbrug og oplade batteriet, når elprisen er lav. Dette sker ofte i natte- og morgentimerne, hvor elnettet er presset, da størstedelen af danskerne sover, og dermed ikke bruger strøm. Dette gør, at elnettet bliver overfyldt med vedvarende energi.

Kl. 06-09: Når elprisen derimod er høj, benytter Heartbeat strømmen fra batteriet til at dække husholdningens forbrug. I dette tidsrum er de fleste danskere stået op, og er i gang med at spise morgenmad og gøre sig klar til dagen.

Kl. 09-11: I løbet af formiddagen, hvor folk er taget på arbejde og solcellerne producerer en smule strøm, vil prisen ofte være faldet lidt. I den forbindelse, indkøber Heartbeat en lille mængde strøm til at dække den del af forbruget, som solcellernes produktion ikke kan dække.

Kl. 11-16: I dette tidsrum, begynder solcelleproduktionen at være så høj, at det både kan dække forbruget og oplade batteriet. Her sælger Heartbeat noget af strømmen, selvom batteriet ikke er fyldt, da salgsprisen er højere i denne periode, og derfor vil resultere i større fortjeneste end senere på dagen.

Kl. 16-17: Strømproduktionen begynder så småt at falde. Dog er batteriet fuldt opladt. Heartbeat indkøber strøm til forbruget, så batterikapaciteten gemmes til senere på aftenen, hvor elprisen er højere.

Kl. 17-21: Dette tidsrum kaldes for en spidsbelastningsperiode. Elnettet er spidsbelastet, da de fleste danskere er hjemme i dette tidsrum, og elnettet tømmes for vedvarende energi. For at dække de elektriske behov i de danske hjem, vil der være behov for at trække på energi fra fossile brændstoffer. Heartbeat aflader derfor batteriet til at dække forbruget, så husstanden ikke behøver at indkøbe den dyre strøm.

Kl. 21-00: Nu er det igen tid til, at Heartbeat indkøber strøm til at dække forbruget. Prisen er nemlig faldet igen, da de fleste er begyndt at lægge sig til at sove. Batteriet er tømt for strøm.

Besparelser fra heartbeat

Hvad kan du spare med 1KOMMA5° løsninger til dit hjem?

At investere i grøn energi er ikke kun en fordel for miljøet – det kan også være en stor gevinst for din økonomi. Ved at integrere flere produkter i dit energisystem, bliver fordelene større og besparelserne mere markante. Hver tilføjelse – fra solceller til batteribank og intelligent styring med Heartbeat – bidrager til en mere effektiv og økonomisk husholdning.

Solceller er et fantastisk første skridt mod besparelser og en mere CO2-neutral bolig. De genererer elektricitet fra solen og reducerer din afhængighed af elnettet, hvilket skærer en stor del af dine el-udgifter væk. Når du tilføjer en batteribank, har du mulighed for at lagre overskydende energi til brug, når solen ikke skinner, og du kan minimere den mængde strøm, du skal købe fra elnettett, og derved yderligere reducere dine omkostninger.

For at tage din energibesparelse til det næste niveau, kan du implementere intelligent energistyring med Heartbeat. Heartbeat forbinder dine solceller og din batteribank med husstandens forbrug, vejrudsigten og elprisen de kommende 24 timer. Derfra både køber og sælger den strøm, eller bruger strøm fra batteriet, alt efter hvad der er mest favorabelt. Det betyder, at du ikke kun sparer penge, men også maksimerer anvendelsen af din grønne energi.

På billedet her, kan du ser hvor meget der faktisk er at hente på bare én enkelt dag, for hvert produkt du tilføjer til dit anlæg.

Besparelser fra heartbeat

Opnå større besparelser i vintermånederne.

Det ovenstående eksempel er fra en dag i april, som er den måned med de laveste besparelser, men kigger vi på vintermånederne, ser billedet anderledes ud.

Januar måned står for hele 20% af de årlige besparelser, og i december er tallet endnu højere med hele 26,5%. Dette skyldes at elprisen helt generelt set er betydeligt højere i disse måneder, samt at forbruget også er højere, så Heartbeat har bedre forhold at optimere ud fra.

Heartbeat har også den fordel, at den, helt automatisk, køber og gemmer strøm, når det er billigst, hvilket oftest er i natte- og morgentimerne. Her er elnettet ofte overfyldt med vedvarende energi, da størstedelen af danskerne sover, og dermed ikke bruger strøm. Dette gør, at du slipper for at købe strøm på samme tid som de fleste andre. Dette er særligt en fordel, når nettarifferne i forvejen er høje.

At investere i grøn energi og intelligent energistyring er derfor ikke kun en fordel i de solrige måneder. De største besparelser kan faktisk ses i vintermånederne, hvor behovet for energi er størst, og prisen for at købe el fra nettet er højest. Dette gør hele din investering i grøn energi endnu mere værdifuld og økonomisk fordelagtig - hele året rundt.

Besparelser fra heartbeat

Få mere viden om vedvarende energi.

Udforsk de seneste teknologier, initiativer og tendenser inden for grøn energi, fra sol- og vindkraft til innovative lagringsmetoder. Få praktiske tips til at gøre en positiv forskel og bliv en del af bevægelsen mod en mere miljøvenlig og energieffektiv verden.

1komma5 energirådgiver snakker i telefon

Interesseret i at høre mere?

Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, kontakt os nu på +45 70 20 74 74, eller udfyld formularen.

Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.

Kontakt os nu