Reetablering af internet (Huawei)

Hvis du har skiftet internetudbyder, router, eller dit Huawei anlæg på anden vis har mistet forbindelsen til nettet, kan du følge denne guide til at reetablere forbindelsen til nettet.

Sonnen batteri

Fremgangsmåde

OBS! Internetforbindelse er ikke nødvendigt for at Huawei anlægget fungerer, men er nødvendigt for at du kan tilgå fjernovervågning af systemet.

For at gøre processen så nem som mulig, har vi delt guiden op i følgende:

1. Undersøg hvilken forbindelse anlægget benytter.

2. Internetopsætning for kablet forbindelse.

3. Internetopsætning for trådløs forbindelse.

Undersøg hvilken forbindelse anlægget benytter

Der er to måder hvorpå Huawei anlægget kan få forbindelse til din router på - enten via kableteller trådløs forbindelse (WiFi).

Huawei inverteren benytter en såkaldt "dongle" til at etablere forbindelse til internettet. Den ser ud som på billedet til højre og er placeret i bunden af inverteren.

Kablet forbindelse

Benytter dit anlæg en kablet forbindelse, vil der stikke et RJ45 kabel ud af donglen som er direkte forbundet til din router. I dette tilfælde, kan du fortsætte til afsnittet "Etablering af kablet forbindelse".

Huawei dongle

Trådløs forbindelse

Er der ikke et kabel som forbinder inverter og router direkte, er der tale om en trådløs forbindelse via WiFi. I dette tilfælde, kan du fortsætte til afsnittet "Etablering af trådløs forbindelse (WiFi)".

Etablering af kablet forbindelse

For at etablere en kablet forbindelse skal du blot sikre at der sidder et kabel i en ledig LAN port på din router (oftest mærket LAN1, LAN2 eller ETH3, ETH4, osv.) som er forbundet til i bunden af donglen som sidder i bunden af inverteren.

Er dette ikke tilfældet, kan du med fordel tage RJ45 kablet ud af inverteren og forbinde det til en computer. Dette gøres ved at skrue den lille "møtrik" i enden af og tage kablet ud. Herfra kan du teste om computeren kan komme på nettet ved at tilgå en vilkårlig hjemmeside

Kan du ikke tilgå denne hjemmeside, kan du oprette en serviceticket på vores hjemmeside - så sørger vores teknikere for at kigge nærmere på sagen.

Etablering af trådløs forbindelse (WiFi)

For at etablere trådløs forbindelse mellem router og dongle/inverter, skal du følge trinene nedenfor. Det er et krav at du har FusionSolar appen. Hvis ikke du har denne, kan du finde den på nedenstående link.

Hvordan overvåger jeg mit Huawei anlæg?

1. Åben appen "FusionSolar" og tryk på de tre prikker i højre hjørne.

2. Vælg Device commissioning.

3. Scan QR-koden på højre side af inverteren. Hvis din mobil beder om adgang til kameraet, skal du acceptere.

4. Der skulle nu komme et pop-up vindue frem, som du blot skal bekræfte ved at trykke Confirm.

5. Hvis ikke der popper et vindue op hvor du kan vælge WiFi, skal du gå ind i telefonens WiFi-indstillinger. Du skal her tilslutte SUN2000-XXXXX netværket, som er inverteren.

6. Du skal nu scanne QR-koden på inverteren endnu engang.

7. Nu skal du logge ind med flg. oplysninger:

Brugernavn: User
Password: 00000a

8. Når du er kommet ind, skal du vælge Settings og dernæst Router connection settings.

9. Her skal du vælge dit eget WiFi og tislutte inverteren til det.

10. Når du har bekræftet dette, skulle inverteren meget gerne være tilsluttet din router og derved have forbindelse til internettet.

Generelt om 1KOMMA5 Danmark Service

Alle indstillingsmuligheder beskrevet foroven samt flere, kan du finde på vores serviceportal.

Oplever du problemer med dit anlæg kan du også finde guides til fejlfinding og problemløsning. Skulle du stadig opleve problemer med dit anlæg, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at oprette en servicesag ved at klikke på knappen herunder – så bliver du registreret i vores system så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.

x