Reetablering af internetforbindelse (Sonnen)

Hvis du har skiftet internetudbyder, router, eller dit Sonnen anlæg på anden vis har mistet forbindelsen til nettet (lyser gul), kan du følge denne guide til at reetablere forbindelsen til nettet.

Sonnen batteri

Fremgangsmåde

OBS! Internetforbindelse er ikke nødvendigt for at Sonnen anlægget fungerer, men er nødvendigt for at du og Sonnen kan tilgå fjernovervågning af systemet.

For at gøre processen så nem som mulig, har vi delt guiden op i følgende:

1. Undersøg hvilken forbindelse anlægget benytter.

2. Internetopsætning for kablet forbindelse.

3. Internetopsætning for semi-trådløs forbindelse.

Undersøg hvilken forbindelse anlægget benytter

Der er to måder hvorpå Sonnen anlægget kan få forbindelse til router på, enten via kablet eller semi-trådløs forbindelse.

Kablet forbindelse

Er din inverter forbundet direkte til routeren via et kabel (kaldet RJ45), er der tale om en kablet forbindelse.

Semi-trådløs forbindelse

Er dit anlæg forbundet til routeren med en semi-trådløs forbindelse, vil et RJ45 kabel fra inverteren føre til en Wi-Fi extender som er forbundet til- og kommunikerer trådløst med routeren.

De Wi-Fi extendere som vi som normalt benytter, ser ud som den til højre eller lignende.

Wifi extender til Sonnen installationer

Hvis dit anlæg har en kablet forbindelse til routeren, skal du følge guiden Etabling af kablet forbindelse nedenfor. Er den derimod semi-trådløs, kan du fortsætte til afsnittet "Etablering af semi-trådløs forbindelse" og følge guiden derfra.

Etablering af kablet forbindelse

For at etablere en kablet forbindelse skal du blot sikre at der sidder et kabel i en ledig LAN port på din router (oftest mærket LAN1, LAN2 eller ETH3, ETH4, osv.) som er forbundet til XS03 porten på inverteren som billedet til højre illustrerer.

Inverteren skulle gerne have forbindelse til alene ved denne forbindelse, da der ikke er behov for yderligere opsætning eller indstilling.

Er dette ikke tilfældet, kan du med fordel tage RJ45 kablet ud af inverteren og forbinde det til en computer. Herfra kan du teste om computeren kan komme på nettet ved at tilgå en vilkårlig hjemmeside.

Kan du ikke tilgå denne hjemmeside, kan du oprette en serviceticket på vores hjemmeside - så sørger vores teknikere for at kigge nærmere på sagen.

Tilslutningsdiagram til sonnen kablet forbindelse

Etablering af semi-trådløs forbindelse

Der er to måder at etablere en semi-trådløs forbindelse på, hhv. ved WPS og via PC.

Det anbefales, hvis muligt, at benytte WPS - er dette ikke muligt, fortsæt da til Forbind via PC.

Forbind via WPS

Hvis din router har WPS-funktion, kan du med fordel benytte denne teknologi til nemt at forbinde router og WiFi extender. WPS-knappen er ofte markeret med teksten "WPS" eller to pile som cirkulerer om hinanden.

Trin 1

Tag din WiFi-extender ud af det nuværende stik og placer den i stedet i en stikkontakt nær din router - du kan evt. benytte en forlængerledning, hvis ikke der er en stikkontakt i nærheden.

Hvis ikke repeateren allerede er tændt, trykkes der på tænd/sluk kanppen (1) og ventes på at strømindikatoren (4) lyser grøn.

Wifi extender til Sonnen installationer

Trin 2

Vent herefter på at WiFi indikatorerne (6/7) holder op med at blinke.

Trin 3

Tryk på WPS-knappen på routeren (evt. hold den inde i 2/5sek. indtil den reagerer).

Trin 4

Når routeren reagerer, holdes WPS-knappen på WiFi-extenderen (3) inde i minimum 5 sek., indtil indikatoren begynder at blinke.

Trin 5

WiFi-indikatoren (6,7) skulle gerne lyse konstant. hvilket betyder at der nu er oprettet forbindelse mellem denne og routeren.

Trin 6

Du kan nu tage WiFi-extenderen ud af stikkontakten, flytte den til en stikkontakt nær Sonnen inverteren og forbinde RJ45 kablet fra inverteren (XS03 porten) til WiFi-extenderen som på billedet til højre.

Vær dog obs på at det i stedet for routeren på billedet, skal være WiFi-extenderen som du forbinder inverteren til.

Trin 7

Efter et par minutter skulle Sonnen anlægget gerne have forbindelse til internettet.

Du kan tjekke dette ved at tilgå overvågningen i Sonnen appen (vær dog obs på at det kan tage lidt tid, da inverteren først skal etablere forbindelse til serveren).

Tilslutningsdiagram til sonnen kablet forbindelse

Forbind via PC

Hvis din router ikke understøtter WPS, eller at funktionen ikke virker, kan du benytte din PC til at oprette forbindelse mellem router og WiFi-extender.

Trin 1

Tag din WiFi-extender ud af det nuværende stik og placer den i stedet i en stikkontakt nær din router - du kan evt. benytte en forlængerledning, hvis ikke der er en stikkontakt i nærheden.

Hvis ikke repeateren allerede er tændt, trykkes der på tænd/sluk kanppen (1) og ventes på at strømindikatoren (4) lyser grøn.

Wifi extender til Sonnen installationer

Trin 2

Vent herefter på at WiFi indikatorerne (6/7) holder op med at blinke.

Trin 3

Åben en browser (Chrome, Safari, Edge, el. andet) fra din PC, mobil eller tablet og tilgå hjemmesiden http://repeater.asus.com

Trin 4

I begge felter skal du indtaste admin, altså både i brugernavn og password.

Trin 5

Her oprettes der forbindelse til dit WiFi-netværk. WiFi-navn og kode er det samme som fremgår på routeren eller i de papirer der fulgte med - medmindre du har ændret det sidenhen. Indstillingerne gemmes herefter og der er nu forbindelse med WiFi-extender og router.

Trin 6

Du kan nu tage WiFi-extenderen ud af stikkontakten, flytte den til en stikkontakt nær Sonnen inverteren og forbinde RJ45 kablet fra inverteren (XS03 porten) til WiFi-extenderen som på billedet forneden.

Vær dog obs på at det i stedet for routeren på billedet, skal være WiFi-extenderen som du forbinder inverteren til.

Tilslutningsdiagram til sonnen kablet forbindelse

Generelt om 1KOMMA5 Danmark Service

Alle indstillingsmuligheder beskrevet foroven samt flere, kan du finde på vores serviceportal.

Oplever du problemer med dit anlæg kan du også finde guides til fejlfinding og problemløsning. Skulle du stadig opleve problemer med dit anlæg, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at oprette en servicesag ved at klikke på knappen herunder – så bliver du registreret i vores system så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.

x