Opsætning af Heartbeat

Til Enphase systemer

Sonnen batteri

Overblik

For at komme bedst muligt i gang med installation af Heartbeat, er her et overblik over de forskellige dele som skal benyttes til installation.

A. Heartbeat-enheden
B. Netværkskabel
C. Strømforsyning
D. Startkode
E. Brugsanvisning

1. Tilslut Heartbeat

For at Heartbeat kan kommunikere med dit solcelleanlæg og andre kompatible enheder, skal den tilsluttes dit lokale netværk via en netværksswitch som er forbundet til din router. Følg herefter nedenstående.

1. Tilslut netværkskablet (B) til en vilkårlig port på netværksswitchen.

2. Tilslut samme netværkskabel til netværksporten i Heartbeat-enheden (A).

3. Sæt strømforsyningen (C) til en stikkontakt og tilslut den herefter til Heartbeat-enheden.

4. Hvis der er forbindelse til netværket, vil den gule LED i netværksporten på Heartbeat-enheden lyse konstant og den grønne vil blinke.

2. Opret 1KOMMA5 konto

For at registrere Heartbeat, skal du først oprette en 1KOMMA5 konto. Dette gøres ved at tilgå my.1komma5.io og derefter trykke på Register now.

Når kontoen er registreret, skal du tilgå my.1komma5.io og logge ind med dine konto oplysninger.

Tryk herefter på Let’s go knappen, som fremgår på Welcome to Heartbeat siden for at komme til registreringssiden for Heartbeat.

3. Registrering af Heartbeat

Når du har trykket Let’s go, vil du lande på Hearbeat start code siden.

Her angives startkoden som du har modtaget sammen med din Heartbeat. Koden fremgår på indersiden af Heartbeat kassens låg.

Ved fuldført registrering af Heartbeat, vil du se en grøn cirkel med et flueben. Du kan herefter trykke fortsæt.

4. Konfiguration af Heartbeat

4.1 Personal data

På denne side skal du angive dine oplysninger.

Har du flere anlæg tilknyttede forskellige adresser, skal du angive adressen for det konkrete anlæg du er ved at indstille Heartbeat til.

4.2 System overview

Her angives anlæggets adresse og dit navn, samt dags dato for installation.

Under Heating type vælger du den type opvarmning som dit hus benytter.

Under Installer, skal du angive Viasol A/S.

Når ovenstående er fuldført, vil Heartbeat scanne dit netværk for kompatible enheder.

4.3 System setup

Her skal du konfigurere de enheder som Heartbeat har registreret på dit netværk.

Under Inverter angives PV+Battery (All in One)

Under Meter angives Grid connection point

Hvis du har en kompatibel ladestander, vil denne fremgå under Charging Station

4.4 Energy Management

Her angives information om forbrug og produktion til Heartbeat.

Under Installed PV power angives den samlede kWp for de solcellepaneler som er installeret.

Har du en elbil som en del af husstandens forbrug, kan du med fordel vælge Add car profile, ellers vælg fortsæt.

4.5 EV Profile (aktuelt for husstande med elbil)

Har du trykket Add car profile, kan du angive din bils information her.

Har du flere biler, kan du oprette flere profiler ved at trykke på Add car profile endnu engang.

Vælg fortsæt herefter.

4.6 Aktivering af Energy Management

På denne side aktiveres Energy Management.

Dette gøres ved at sætte slideren til active og sætte flueben i afkrydsningsfeltet.

4.7 Electricity Tariff

Her angives information ang. el-tariffer mm.

Eftersom Heartbeat automatisk indhenter disse data, skal du blot afkrydse Tariff information not available og fortsætte.

5. Færdiggørelse af konfiguration

Når alle steps er fuldført, vil Heartbeat selv klare resten af konfigurationen.

I denne konfigurationsperiode, vil der vises et gult udråbstegn. Det kan tage op til 45 min. før konfigurationen er færdig.

Når konfigurationen er færdig, vil det gule symbol ændres til en grøn cirkel med et flueben. Heartbeat vil nu være klar til brug.

Generelt om 1KOMMA5 Danmark Service

Alle indstillingsmuligheder beskrevet foroven samt flere, kan du finde på vores serviceportal.

Oplever du problemer med dit anlæg kan du også finde guides til fejlfinding og problemløsning. Skulle du stadig opleve problemer med dit anlæg, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at oprette en servicesag ved at klikke på knappen herunder – så bliver du registreret i vores system så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.

Support