Introduktion til dit Huawei anlæg

Vi vil her give dig en introduktion til dit Huawei anlæg, så du kommer godt i gang.

Dit Huawei anlæg har meget funktionalitet, både med og uden batteribank, og vi vil gerne sikre at du får mest muligt ud af det. Derfor opfordrer vi dig til at læse denne guide grundigt i gennem, sådan at du kommer bedst muligt i gang med at udnytte alt anlægget har at tilbyde.

Huawei anlæg

Hvordan fungerer anlægget?

Som standardindstilling prioriterer Huawei anlægget at sende den producerede energi fra solcellerne til husstandsforbruget. Hvis produktionen her overstiger forbruget (og der genereres overskudsproduktion) lagres strømmen på batteriet, såfremt at der er ledig kapacitet. Skulle det ske at batteriet her ikke har kapacitet nok, sendes overskudsproduktionen til elnettet hvor du givetvis vil kunne få penge for salg af denne overskudsproduktion.

Eksempler

Nedenfor kan du se eksempler på hvordan Huawei inverteren fungerer i tre forskellige scenarier. Dette med udgangspunkt i nedenstående opsætning, som er et eksempel på en installation med en SUN2000-6KTL-M1 inverter og LUNA 5 kWh batteri. Det står beskrevet længere nede i denne guide, hvordan du finder frem til din specifikke opsætning og de tilhørende værdier

x

Ved overskudsproduktion og et fyldt batteri (batteriladning på 100%)

Produktion: 7 kW
Forbrug: 1 kW
Batteri: 100%

Igen dækker batteriet 1 kW af forbruget, men da der ikke er plads på batteriet, kan overskudsproduktionen ikke sendes til lagring på dette. Endvidere er inverteren begrænset til en effekt på 6 kW (hvoraf 1 kW bruges til at dække forbruget), hvilket betyder at den vil sende de resterende 5 kW af den maksimale effekt til elnettet som salg af overskudsproduktion.

Da salg af overskudsproduktion til elnettet regnes som en del af husstandsforbruget, betyder det det altså at 1 kW går til spilde, da inverterens maksimale effekt udnyttes og at batteriet er fuldt opladt.

Ved overskudsproduktion og et ikke-fyldt batteri (batteriladning på mindre end 100%)

Produktion: 7 kW
Forbrug: 1 kW
Batteri: <100%

Her vil anlægget først of fremmest dække forbruget på 1 kW. Der er nu 6 kW tilovers og da batteriet kan trække 2,5 kW energi, sendes denne energi til batteriet og de resterende 3,5 kW sælges som salg af overskudsproduktion til elnettet.

Hvad er kapaciteten på mit anlæg?

Huawei inverteren og hvor meget strøm den kan producere og levere, afhænger af den specifikke model som er installeret og anlægget som helhed. I skemaet nedenfor, kan du se den maksimale afladningseffekt (output) som de forskellige invertere har. Med andre ord, kan du se nedenfor, hvor meget din inverter er i stand til enten at dække af dit forbrug, lagre på dit batteri eller sende på elnettet et givent tidspunkt. Modelnummeret på din model fremgår i det fremsendte tilbudsmateriale.

At inverteren er "hybrid" betyder at den har mulighed for at have et batteri tilkoblet. Nedenfor kan du se hvor meget netop dit batteri maksimalt er i stand til at oplade fra inverteren eller aflade til forbrug.

Nedenfor ses en typisk opsætning af et Huawei anlæg (med én inverter og dertilhørende batteri), hvor X er den maksimale effekt inverteren kan levere, Y er den maksimale effekt batteriet kan op/aflade med og Z er den samlede effekt af de monterede paneler.

Diagram af Huawei installation
Effektskema over forskellige Huawei invertere

Hvor meget kan mit anlæg producere?

Enheden for den maksimale mængde strøm som panelerne i teorien kan producere kaldes watt-peak, forkortet som ”Wp". Denne værdi kan du finde i dit tilbud og opgøres i antallet af paneler ganget med deres individuelle watt-peak. F.eks. har 16 paneler af 405 Wp hver, tilsammen 6480 Wp (6.48 kWp).

Dit anlæg kan i teorien opnå denne maksimale produktion, dog forudsætter dette en række parametre som hver især har indflydelse. Skygge på panelerne (fra skyer og/eller træer mm.), solens indgangsvinkel, luftfugtighed, panelernes temperatur og atmosfærens temperatur, har alle indflydelse på om den maksimale produktion kan opnås.

Der er altså mange faktorer der spiller ind og det bør derfor betragtes som en sjældenhed at anlægget opnår absolut maksimal produktion.

Tips, tricks og indstillingsmuligheder

Hvordan tilgår jeg overvågning/indstilling af mit anlæg?

Du kan tilgå FusionSolar, som er Huaweis overvågningsportal hedder, igennem din browser eller FusionSolar appen som du kan finde i dit mobils app store. Du skal bruge loginoplysningerne som du har fået tildelt af elektrikeren under installation.

Linket til FusionSolar finder du her:

https://eu5.fusionsolar.huawei.com/

Opladning af batteri om natten

Hvis dit Huawei anlæg har et batteri tilkoblet, kan du med fordel lade batteriet op på bestemte tidspunkter af dagen - f.eks. når elpriserne er lave. Denne funktion hedder "Time of Use" og vejledningen til denne kan du finde på flg. link:

www.1komma5.dk/pdf/ToU-Huawei.pdf

Forkerte tal på forsiden af FusionSolar

Det sker indimellem at FusionSolar appen viser data som ikke helt er ioverenstemmelse med virkeligheden. Dette sker oftest som et resultat af, at dataen på forsiden er et øjebliksbillede og derfor påvirkes let af svag eller dårlig forbindelse til serveren.

Vi anbefaler derfor at man tager udgangspunkt i den historiske data for anlægget, hvis man ønsker mere nøjagtig data.

Ladestander

Har du en ladestander tilkoblet, betragter Huawei systemet denne som værende en del af husstandsforbruget. Det betyder altså, at den effekt du lader din bil med vil pålægges husstandsforbruget og altså kan dækkes af inverteren og batteriet ud fra det tidligere eksempel.

Forkerte tal på forsiden af FusionSolar

I perioder hvor dit anlæg genererer mere strøm end husstanden forbruger og et evt. tilsluttet batteri kan håndtere, vil du sende den overskydende produktion til elnettet. Denne strøm vil du være i stand til at modtage penge for ved blot at lave en aftale om salg af overskudsstrøm med en produktionselleverandør.

Produktionselleverandøren behøver ikke at være dit eksisterende netselskab, så det står dig fuldkommen frit hvilket selskab du ønsker at benytte. Det eneste det kræver er, at du har dit GSRN-nummer klar. Du kan læse mere om hvordan du får oplyst dette nedenfor.

Generelt om 1KOMMA5 Danmark Service

Alle indstillingsmuligheder beskrevet foroven samt flere, kan du finde på vores serviceportal.

Oplever du problemer med dit anlæg kan du også finde guides til fejlfinding og problemløsning. Skulle du stadig opleve problemer med dit anlæg, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at oprette en servicesag ved at klikke på knappen herunder – så bliver du registreret i vores system så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.

x