Seneste nyt

21 SØNDAG – Den grønne omstilling

Læs om det nye indlæg i 21 SØNDAG, hvor den grønne omstilling bliver diskuteret med primært fokus på en solcellepark i Brenderup, som 1KOMMA5° har været med til at opsætte.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

10 min
image missing
21 SØNDAG - Den grønne omstilling

Den grønne omstilling og solcelleparker.

21 SØNDAG lavede d. 20 juni et indlæg omkring den grønne omstilling i Danmark, primært med fokus på en solcelle park i Brenderup som blev opført i samarbejde med byens borgere (v. Middelfart Sustain), Middelfart kommune og Viasol. Indlægget lægger op til en debat omkring den bureaukratiske del af den grønne omstilling, og derfor er Dan Jørgensen, Danmarks klima-, energi-, og forsyningsminister, inviteret med til en kort debat omkring forhindringer og initiativer i forhold til grøn energi i Danmark.

Måden at borgerne har fået sammensat anlægget er også på tale i videoen, hvor kommunen ejer noget af det, og borgerne så køber sig ind på en del af det. Det er en anderledes måde at gøre det på, men det tillader at større anlæg kan blive sat op, mens det gavner både kommune og borgere. Parken er et af de større anlæg vi har sat op i nyere tid, da det er på 3.448 solpaneler, med en total på hele 1,15 MW. Hele afsnittet af 21 SØNDAG kan ses her , ellers kan indlægget omkring den grønne omstilling ses nedenunder.

Solcelleparken i Brenderup er et enormt godt eksempel på hvordan et lokalsamfund kan komme sammen, og få udført et projekt som gavner miljøet, deres landsby, og deres individuelle økonomi. Som diskuteret i indlægget er det et noget unikt initiativ, men også et som slet ikke er ukendt igennem den danske historie.

Det bliver spændende at se i fremtiden om Christiansborg får løsnet op for reglerne så at projekter såsom dette kan blive mere en del af normalen rundt omkring i Danmark.

– Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank så kan du altid prøve vores prisberegner.

21 SØNDAG - Den grønne omstilling