Erhverv

Afskrivning af Solceller: Skattemæssige Muligheder og Fordele

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Ud over de miljømæssige fordele er der også potentielle skattemæssige fordele ved afskrivning af solceller. I dette blogindlæg vil vi udforske de skattemæssige muligheder og fordele ved afskrivning af solceller i Danmark.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

5 min
image missing

Når det kommer til afskrivning af solceller, er der nogle vigtige punkter at være opmærksom på.

 1. Skattemæssig behandling: Solceller betragtes som driftsmidler eller installationer afhængigt af placeringen og integreringen.

 2. Driftsmidler: Solcelleanlæg, der er placeret på jorden eller monteret på en bygning via et stativ, betragtes som driftsmidler.

 3. Afskrivning af driftsmidler:

  a. Over 1 MW: Solcelleanlæg med en kapacitet på over 1 MW skal afskrives på en særlig saldo med op til 15% årligt.

  b. Under 1 MW: Solcelleanlæg med en kapacitet på under 1 MW afskrives sammen med øvrige maskiner og inventar i virksomheden efter saldometoden med op til 25% årligt.

 4. Integrerede solceller: Solcelleanlæg, der er integreret i bygninger, afskrives sammen med bygningen med op til 4% årligt.

Afskrivning af solceller kan give flere fordele, herunder:

 1. Økonomiske besparelser: Afskrivning reducerer den skattepligtige indkomst, hvilket kan føre til lavere skattebetaling og økonomiske besparelser.

 2. Hurtigere tilbagebetaling: Ved at sprede omkostningerne over afskrivningsperioden kan investeringen i solceller tilbagebetales hurtigere.

 3. Investeringsoptimering: Afskrivning gør solcelleinvesteringer mere attraktive og økonomisk bæredygtige.

 4. Bæredygtig profil: Ved at investere i solceller og drage fordel af afskrivning bidrager du til en mere bæredygtig energifremtid.

Afskrivning af solceller kan være en fordelagtig skattemæssig mulighed. Ved at udnytte de rette afskrivningsregler kan du optimere din solcelleinvestering og opnå økonomiske fordele. Husk altid at konsultere en skatteekspert eller revisor for at sikre korrekt håndtering af afskrivningen i overensstemmelse med gældende regler. Med afskrivning kan solceller være en win-win-løsning, der gavner både miljøet og din økonomi.