Erhverv

Fjernvarmepuljen: Dét, skal du vide

Formålet med fjernvarmepuljen er at give økonomisk støtte til landets fjernvarmeselskaber til at udvide fjernvarme til nye områder. Finansiering kommer fra den danske regering som en del af klimainitiativet og klimaaftalen for energi og industri.

Forfatter

Magnus Vöge

Opdateret den

Læsetid

7 min
image missing

Fjernvarmepuljen.

Fjernvarmepuljen kommer som følge af klimainitiativet fra 2020, som har til formål at reducere landets samlede CO2-udledninger. Det sker her ved at give økonomisk støtte til fjernvarmeselskaber. Det er altså kun fjernvarmevirksomheder og ikke private boligejere, der kan søge om del i puljen. 

Målet er at konvertere olie- og gasfyr til fjernvarme, som vil hjælpe med at reducere de samlede CO2-udledninger i Danmark.

Beløbet i puljen varierer fra år til år. I september 2022 tildelte den danske regering 250 millioner kroner til fjernvarmepuljen, efter midlerne var opbrugt i juli. I februar 2023 tildeltes der yderligere 200 millioner kroner til fjernvarmepuljen. 

Hvordan ansøger fjernevarmevirksomheder?

Puljen ligger på et fast beløb på op til 20.000 kr. Per olie- og gasfyr, der bliver konverteret. 

Du kan som fjernvarmevirksomhed søge andel i puljen via Energistyrelsens ansøgningsportal her.

Fjernvarmeselskaber kan ansøge om støtte fra fjernvarmepuljen under visse betingelser. Du kan læse mere om betingelserne hos Energistyrelsen.

Overvejer du at skifte dit olie,-pille eller gasfyr ud med grønnere løsninger? Så kan du læse mere om de forskellige tilskuds- og støtteordninger, du kan gøre brug af her.