Seneste nyt

Databeskyttelse med Heartbeat.

I den digitale tidsalder, er data både uundværligt og følsomt. For hvad nu, hvis nogen misbruger den data, man giver adgang til? Netop af denne grund, er databeskyttelse et stort fokusområde for os, når det kommer til Heartbeat. Vores grundregel er, at vi kun indsamler den mest nødvendige data, og kun opbevarer den så længe, det er nødvendigt. Al Heartbeat-data opbevares bl.a. anonymt og i henhold til de højeste EU-standarder.

Forfatter

Mohammed Ayoub

Opdateret den

Læsetid

5 min
image missing

Vi indsamler kun det nødvendige.

Data er blevet til en handelsvare og behandles som sådan af flere og flere virksomheder. Dataen kan nemlig fungere som en indtægtskilde, da den bl.a. kan give virksomheder mere effektive annonceringsmuligheder.Vi har selvfølgelig brug for data, hvis Heartbeat skal kunne fungere på mest optimal vis. Den intelligente energistyring er jo baseret på vores kunders forbrug, og derfor skal den kunne have et indblik i kundens forbrug, hvis den skal kunne tilbyde den billigste strøm og optimering af forbruget.

Alligevel, er det en selvfølge for os, at dataen skal håndteres omhyggeligt og ansvarligt, og at vi kun indsamler data fra vores kunder, som skal bruges i forbindelse med at sikre, at vores produkters funktionalitet er i orden. Hvis muligt, opbevarer vi data anonymt, forudsat at dette ikke begrænser funktionaliteten af det respektive produkt.

Dette gør sig også gældende, når der er tale om varigheden af vores datalagring. Her følger vi nemlig også tilgangen med at slette data, der ikke længere er påkrævet – på så hurtig og sikker vis som muligt.Vores kunders rettigheder er selvfølgelig beskyttet i overensstemmelse med GDPR.

Hvilken data indsamler vi?

For at kunne tilbyde vores tjenester på den bedst mulige måde, indsamler vi forskellige kategorier af data. Vi er meget opmærksomme på databeskyttelse og indsamler derfor kun de data, der er nødvendige for præcise prognoser og kontrollering af Heartbeat:

  • Måle- og status-data fra de enheder, der er tilsluttet Heartbeat: disse er nødvendige for intelligent at optimere vores kunders forbrug.

  • Lokaliseret vejrdata, der benyttes, så Heartbeat kan bruge vejrudsigter til bl.a. at beregne, hvor meget solenergi, der forventes at blive produceret den kommende dag.

Hvilke sikkerheds- og databeskyttelsesforanstaltninger implementerer vi?

Personlige data, såsom adresser og koordinater, gemmes ikke. Dette gælder kun for postnummer. For at udføre vores forretning (installation, fakturaer, m.v.) gemmer vi adresser i vores CRM-system.

Få et uforpligtende tilbud
solcelleafregning

Stærke partnere til databeskyttelse.

Producenterne bag vores komponenter i energisystemer, er hovedsageligt placeret i Tyskland, Japan og USA. Vores transmissions-bokse er også fremstillet i Tyskland. Softwaren bag Heartbeat er udviklet af vores softwareingeniører i Tyskland og produceres også her. Platformen, der er ansvarlig for datatransmission, vil altid skulle måle sig ift. tyske og europæiske databeskyttelses-standarder. Kritiske data opbevares i forskellige datacentre i Europa for at forhindre tab af data og for at forhindre hardwarefejl.

Der er ikke et eneste datasæt fra europæiske kunder, der forlader EU og de europæiske retningslinjer for databeskyttelse gælder gennem hele processen, og derudover transmitteres og opbevares disse kritiske data kun i krypteret form.

Overvejer du intelligent solenergi?

Få et uforpligtende tilbud fra 1KOMMA5° Danmark